De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Signal: Snowdens favoriete chat- en bel-app nu in Google Play

Redactie
3 november 2015, 10:20
2 min leestijd
Signal: Snowdens favoriete chat- en bel-app nu in Google Play

Open Whisper Systems, een collectief van ontwikkelaars dat zich hard maakt voor beveiliging van je communicatie, heeft de bekende beveiligde chat-app TextSecure en bel-app RedPhone samengevoegd in één app: Signal.

Lees verder na de advertentie.

Signal is al langer beschikbaar voor iOS, maar op Android was de app gek genoeg opgedeeld in twee delen: TextSecure en RedPhone. Met Signal wil Open Whisper Systems alle beveiligde communicatie in één app onderbrengen. Signal is geheel opensource, wordt door veel beveiligingsexperts onderhouden en heeft zelfs de goedkeuring van klokkenluider Edward Snowden – hij gebruikt ‘m elke dag. Daarmee is Signal de beste app die gebruiksgemak combineert met krachtige beveiliging.

Dit kun je met de Signal Android-app

Signal maakt gebruik van end-to-end-encryptie, zodat berichten alleen door jou en je gesprekspartner(s) ontsleuteld kunnen worden. De servers van TextSecure kunnen niet bij je chats of metadata zoals de titel en samenstelling van een groepsgesprek. Signal maakt gebruik van je telefoonnummer en vergt geen extra logins, gebruikersnamen, wachtwoorden of pincodes. Het werkt grotendeels hetzelfde als WhatsApp: je telefoonnummer is de manier waarop je te bereiken bent.

Daarnaast is het mogelijk om beveiligd te bellen met Signal. Dit werkt via VoIP; bellen via het internet. Bij het bellen  wordt er een versleutelde verbinding opgezet, die middels end-to-end-encryptie is beveiligd. Tijdens onze testen werkt het bellen met Signal goed, maar vooral al er gebruik wordt gemaakt van een 4G- of wifi-verbinding.

signal2

Open Whisper Systems verdient geld middels donaties en investeringen van privacyvoorvechters. Hierdoor kan een klein team van ontwikkelaars op freelancebasis aan de app werken, en zijn er veel enthousiaste ontwikkelaars die meehelpen aan het verbeteren van de code van de app en heel snel potentiële beveiligingslekken oplossen.

Download Signal voor Android

Signal voor Android is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download Signal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's