Signal-update voegt optie voor zelfvernietigende berichten toe

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Signal-update voegt optie voor zelfvernietigende berichten toe

De laatste Signal-update voorziet de app van de mogelijkheid om verdwijnende berichten te versturen. Zo verdwijnt eventuele gevoelige informatie weer zodra je gesprekspartner het gelezen heeft.

Lees verder na de advertentie.

Signal verdwijnende berichten

Zelfvernietigende berichten doken vorige week al op in Facebook Messenger, maar zijn nu ook een onderdeel van Signal. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om berichten te versturen die automatisch weer verwijderd worden, minimaal vijf seconden en maximaal een week nadat ze gelezen zijn. Schakel je de verdwijnende berichten in, dan gelden ze voor alle berichten in dat gesprek. De functie is beschikbaar in de nieuwste versie van de app, die vanaf vandaag uitgerold wordt voor Android.

Signal verdwijnende berichten

Volgens de ontwikkelaars is de functie vooral bedoeld om een gesprek overzichtelijk te houden. Zodra iedereen een bericht heeft gelezen, wordt het automatisch volledig verwijderd. Zo heb je minder rommel in je chatvenster en blijft er ook meer opslagruimte over. Gevoelige informatie op deze manier beschermen raadt Signal niet aan: gebruikers kunnen immers nog altijd een foto van het scherm maken, aldus de ontwikkelaars.

De update voegt ook ‘safety numbers’ toe, waarmee geverifieerd kan worden dat de encryptie van de app goed werkt. Gebruikers kunnen per gesprek een QR-code of een lange numerieke code in beeld krijgen. Vervolgens kun je jouw code vergelijken met je gesprekspartner. Als de code identiek is, weet je dat je gesprek goed versleuteld wordt en dat niemand het verder kan inzien. WhatsApp beschikt sinds deze zomer over een soortgelijke veiligheidssleutel.

Signal wordt door velen gezien als de veiligste chat-app van het moment. Onder andere Edward Snowden, de bekende klokkenluider, zegt de app boven alle andere berichtendiensten te verkiezen. Hoewel apps als WhatsApp en Telegram inmiddels deels soortgelijke beveiligingsfuncties als Signal bieden, hebben de ontwikkelaars van de app aangegeven privacy voorop te stellen bij alle nieuwe features.

Download Signal voor Android

Signal voor Android is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger. De app vereist 15MB vrije opslagruimte.

Download Signal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu