De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo kun je videobellen met beveiligde chat-app Signal

Thomas Haenen
15 februari 2017, 7:07
2 min leestijd
Zo kun je videobellen met beveiligde chat-app Signal

Signal, een berichtendienst voor Android met serieuze encryptie, krijgt een videobel-optie. Een experimentele versie van de functie is nu terug te vinden in de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

Signal videobellen

Videogesprekken in Signal zijn terug te vinden in de huidige versie van de app. Om ze te gebruiken moet je wel naar de instellingen, waarna je ‘Advanced’ selecteert en vervolgens ‘Video calling beta’ aanvinkt. Let wel: je kunt alleen bellen met mensen die de functie ook aangezet hebben. De Android-versie van Signal heeft de primeur, al had je tot voor kort nog de bèta-versie van de app zelf nodig. Nu kun je de optie ook in andere versies vinden, al geven de ontwikkelaars aan dat er nog wat foutjes weggewerkt moeten worden.

Videogesprekken zijn, net als tekstgesprekken bij Signal, volledig versleuteld. Dat betekent dat er dus niemand kan meekijken. Je kunt er ook voor kiezen een audiogesprek via de app te voeren.

Daarmee lijken de ontwikkelaars Signal gelijk te willen trekken met concurrerende chatdiensten. WhatsApp beschikt sinds vorig jaar ook over een optie voor videobellen, terwijl Google er zelfs een losstaande app voor lanceerde in de vorm van Duo. Facebook Messenger en Skype bieden de optie zelfs al een aantal jaren.

Signal probeert zich te onderscheiden van andere chat-apps door volop in te zetten op beveiliging. Alle gesprekken die je via de app voert worden hevig versleuteld. De end-to-end-encryptie zorgt ervoor dat een bericht alleen door jou en je gesprekspartner gelezen kan worden.

Overigens is Signal niet de enige app die dergelijke encryptie biedt: onder andere WhatsApp biedt de functie sinds vorig jaar ook aan. Desalniettemin wordt Signal als betrouwbaarder gezien omdat de dienst open source is, terwijl WhatsApp eigendom is van Facebook.

→ Lees ook:  Een lofzang voor Signal en zijn end-to-end-encryptie

Signal voor Android downloaden

Signal downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 2.3 Gingerbread of nieuwer.

Download Signal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu