Simple Weather: mooie weer-app met Material Design

Simple Weather is een mooie weer-app die is voorzien van het Material Design van Android 5.0 Lollipop, maar biedt naast een fraaie interface ook redelijk wat handige functies.

Het is niet meer speciaal dat een app van het Material Design wordt voorzien, maar Simple Weather voert het design op een zeer goede manier door. Het combineert de informatieblokken van Google Now met het nieuwe Lollipop-design, dat een overzichtelijke app oplevert.

Simple Weather: felle kleuren en veel informatie

Het hoofdscherm van Simple Weather bestaat uit een gekleurd blok met informatie over het huidige weer, waar de maximum en minimum temperatuur te vinden zijn. Ook toont de app hier de windkracht, en de tijd dat de zon opkomt en weer onder gaat.

Simple Weather heeft een hamburgermenu dat vanuit de linkerkant kan worden uitgeschoven. Hier vind je naast een leuke illustratie ook de mogelijkheid om de weersvoorspelling voor de komende dagen of zelfs komende uren te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Per uur wordt de temperatuur, windkracht en bewolking getoond in een grafiek, waarbij de weersvoorspelling voor de komende dagen in blokken met relevante informatie te zien is.

Als laatste is er een sectie aanwezig waarmee je een actuele weerkaart kunt oproepen, om zo de bewolking, regen, temperatuur en windkracht in Nederland te bekijken.

Download

Simple Weather verkeert nog in de alphafase, waardoor je eerst van deze Google+ community lid moet worden en vervolgens tester moet worden. Daarna kun je de app via onderstaande link downloaden. Als ‘ie nog niet direct verschijnt, probeer het dan een minuutje later nog eens.

Download Simple Weather in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.