Fijne notitie-app Simplenote voorzien van Material Design

Redactie
26 januari 2015, 15:23
1 min leestijd
Fijne notitie-app Simplenote voorzien van Material Design

De fijne notitie-app Simplenote is voorzien van het Material Design, waardoor notities maken en taken voltooien nog fijner is dan voorheen.

Lees verder na de advertentie.

Simplenote is gemaakt door de makers van WordPress, waar ook Android Planet op draait. De app is in september 2013 uitgebracht voor Android-gebruikers en heeft sindsdien een redelijk fanbase van gebruikers aangetrokken, die Simplenote waarderen vanwege zijn minimalistische design en snelle werking.

Simplenote Material Design-update: dit is er nieuw

Simplenote is vernieuwd met de blauwe menubalk aan de bovenkant, die doorloopt tot de notificatiebalk. Aan de rechter onderzijde is de actieknop te vinden waarmee je een nieuwe notitie kunt aanmaken. Ook is het mogelijk om vanaf de linkerkant een menu naar binnen te schuiven, waar je toegang hebt tot al je notities, prullenbak en verschillende notitie-mappen, die kunnen variëren van ‘boodschappen’ tot ‘willekeurige gedachten’.

Naast de Simplenote Material Design-update hebben de ontwikkelaars ook een donkere modus en de mogelijkheid om de lettertypegrootte aan te passen toegevoegd. Als laatste is er nu ook ondersteuning met Google Now, waarbij je ‘Take a note‘ kunt zeggen om een notitie te maken. Dit spraakcommando werkt vooralsnog alleen in het Engels.

Download Simplenote

Simplenote is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0.3 en hoger.

Download Simplenote in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu