Met deze 3 Sinterklaas-apps ben jij klaar voor intocht en Pakjesavond
Thomas Haenen

Vanaf morgen is Sinterklaas weer in het land! Met Pakjesavond voor de deur kun je deze drie Sinterklaas-apps voor Android goed gebruiken om de intocht live te kijken of om je verlanglijstje te maken.

Vier Sinterklaas 2018 met deze apps

1. Kijk de Sinterklaasintocht live met NPO Start

NPO Start

De Sinterklaas-intocht vindt dit jaar plaats om 12:00 op zaterdag 17 november, in Zaandam. Wil je zien of Sinterklaas, Hoofdpiet en de stoomboot ook dit jaar weer Nederland weten te vinden? Dan volg je natuurlijk het Sinterklaasjournaal op de voet. Dieuwertje Blok en haar correspondenten doen zaterdag namelijk live verslag van de intocht op NPO 3.

Wil je de Sinterklaasintocht live streamen, dan doe je dat natuurlijk met de NPO-app. Op je smartphone, tablet, of je cast het naar je televisie met een Chromecast. NPO Start is gratis in de Play Store te vinden via onderstaande link. Je kunt natuurlijk ook voor NPO Start Plus betalen om de intocht op een hogere beeldkwaliteit te streamen.

Download NPO Start app in Google Play (gratis)

2. Bellen met Sinterklaas

Sinterklaas 2017

Bellen met Sinterklaas is een bijzondere app die je een rechtstreekse verbinding met Sinterklaas biedt. Je kunt met de Sint praten over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld om te vragen waar de pakjes verstopt liggen of om te vragen of je lief bent geweest. Ook kun je met de Sint praten per sms en hem allerlei vragen stellen. Hij is altijd in voor een goed gesprek en je kunt de Goedheiligman van alles vragen.

Download Bellen met Sinterklaas in Google Play (gratis)

3. Lootjes Trekken

Sinterklaas 2017

Iedereen herkent het wel: het gedoe rondom lootjes trekken als je met een groep afspreekt om surprises voor elkaar te maken. Met de app Lootjes Trekken behoren al deze frustraties tot het verleden, want de app doet eigenlijk al het werk voor je. Je vult de namen en e-mailadressen van alle deelnemers in en de app zorgt er voor dat iedereen een lootje krijgt. Zo kun je nooit je eigen naam trekken of je lootje kwijtraken. Handig!

Download Lootjes Trekken in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.