Met deze 5 Sinterklaas-apps ben jij klaar voor Pakjesavond
Thomas Haenen

‘t Heerlijk avondje is gekomen! Vanavond is het Sinterklaasavond, en met deze vijf Sinterklaas-apps voor Android ben jij klaar voor de Goedheiligman en zijn Pieten.

Vier Sinterklaas 2017 met deze apps

Hieronder lichten we een vijftal apps uit om je optimaal te vermaken in aanloop naar Sinterklaas 2016. Mocht je inspiratie nodig hebben voor pakjesavond, bekijk dan ook ons overzicht met drie handige Android-apps om een Sinterklaas-gedicht te maken.

1. Sinterklaas Liedjes

sinterklaas 2016

De Sinterklaas Liedjes app is dé app om alle liedjes van Sinterklaas goed uit je hoofd te leren. Zodra je de applicatie opstart, kom je terecht in een feestelijk menu waar veel verschillende liedjes  voor je klaarstaan. Met de app speel je alle deuntjes af of zing je mee zodat je ze snel onder de knie krijgt. De songtekst wordt overigens te allen tijde getoond, zodat je – ook wanneer je de tekst even kwijt bent – gemakkelijk meezingt.
Download de Sinterklaas Liedjes app in Google Play (gratis)

2. Rollende Pepernoot

sinterklaas 2017 2

Rollende Pepernoot ken je wellicht al van iOS en op Android is het spelletje net zo leuk. Hoewel de game er wat simplistisch uitziet, steekt ‘ie wel grappig  in elkaar. In de game speel je als Zwarte Piet en word je – zoals de naam al doet vermoeden – achterna gezeten door een reusachtige, rollende pepernoot.  Jouw taak is om deze zo goed mogelijk te ontwijken. Dit lijkt op het eerste gezicht simpel, maar wordt naarmate je meer levels voltooit steeds moeilijker. Vergeet overigens onderweg niet alle cadeau’s te verzamelen, zodat je een gouden score van de Sint krijgt.
Download Rollende Pepernoot in Google Play (gratis)

3. Sinterklaas en Piet Doolhof

sinterklaas 2017

Het Sinterklaas en Piet Doolhof is nog een leuke Sinterklaas-app voor zowel jong als oud en vraagt je om wat meer na te  denken. De game lijkt eenvoudig, maar schijnt bedriegt! Als Zwarte Piet word je gevraagd om in het doolhof de stoomboot te vinden. Hiervoor heb je echter de sleutel van de stoomboot nodig, die ook wordt gezocht door Sinterklaas zelf. Zorg dus dat je ‘m eerder te pakken krijgt dan de Sint!
Download Sinterklaas en Piet Doolhof in Google Play (gratis)

4. Bellen met Sinterklaas

Sinterklaas 2017

Bellen met Sinterklaas is een bijzondere app die je een rechtstreekse verbinding met Sinterklaas biedt. Je kunt met de Sint praten over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld om te vragen waar de pakjes verstopt liggen of om te vragen of je lief bent geweest. Ook kun je met de Sint praten per sms en hem allerlei vragen stellen. Hij is altijd in voor een goed gesprek en je kunt de Goedheiligman van alles vragen.
Download Bellen met Sinterklaas in Google Play (gratis)

5. Lootjes Trekken

Sinterklaas 2017

Iedereen herkent het wel: het gedoe rondom lootjes trekken als je met een groep afspreekt om surprises voor elkaar te maken. Met de app Lootjes Trekken behoren al deze frustraties tot het verleden, want de app doet eigenlijk al het werk voor je. Je vult de namen en e-mailadressen van alle deelnemers in en de app zorgt er voor dat iedereen een lootje krijgt. Zo kun je nooit je eigen naam trekken of je lootje kwijtraken. Handig!

Download Lootjes Trekken in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.