Sinterklaas gedicht maken: 3 handige Android-apps

Wouter Nijsen
16 november 2015, 14:13
2 min leestijd
Sinterklaas gedicht maken: 3 handige Android-apps

5 december komt er weer aan en dat betekent voor velen dat er weer geknutseld en gedicht moet worden. Met deze 3 rijm-apps voor Android schrijf je in handomdraai een origineel  Sinterklaas gedicht.

Lees verder na de advertentie.

Handige rijm-apps voor je Sinterklaas gedicht

Hieronder lichten we drie rijm-apps uit die je helpen om een leuk en origineel Sinterklaas gedicht te maken. Check ook ons overzicht met vier apps uit om je optimaal te vermaken in aanloop naar Sinterklaas 2015.

1. RijmComputer Free

sinterklaas gedicht

RijmComputer gaat al een aantal jaren mee maar is nog steeds met afstand de beste rijm-app voor Android. De opzet is simpel: vul een woord in en RijmComputer gaat op zoek naar alle woorden die hierop rijmen. RijmComputer werkt zowel off- als online en doordat de app rijmt op eindklanken van woorden, krijg je er de mooiste resultaten voor terug. Zo kom je nooit een woord tegen  dat je niet in een gedicht kunt verwerken. Handig voor als je geen inspiratie voor een Sinterklaas gedicht hebt. Het beste van alles is overigens het feit dat je RijmComputer gratis  kan downloaden uit Google Play.

Download RijmComputer Free in Google Play (gratis)

2. Mick’s Rijmwoordenboek

micks

Mick’s Rijmwoordenboek ziet er wellicht wat verouderd uit, maar werkt daarom niet minder goed. Vooral handig is de offline functie van de app, zodat je ook zonder dataverbinding toegang hebt tot het rijmwoordenboek. Mick’s Rijmwoordenboek maakt gebruikt van de engine van Rijmwoordenboek.nl (een populaire site die helpt bij het schrijven van Sinterklaas gedichten), waardoor er ontzettend veel woorden in de applicatie zitten. De app maakt onderscheid in het aantal klanken van een woord, zodat  je naast simpele woorden ook langere teksten in je gedicht kunt verwerken.

Download Mick’s Rijmwoordenboek in Google Play (0,61 euro)

3. Rijmwoordenboek Gedichten.nl

rijm-apps sinterklaas gedichten

Tot slot willen we de app van het rijmwoordenboek van Gedichten.nl in dit lijstje noemen. Deze werkt in de basis hetzelfde als eerder genoemde apps en is gratis te downloaden in de Play Store. Naast normale woorden zijn ook namen, speciale gebeurtenissen en gelegenheden in de applicatie opgenomen. Ook erg handig is dat de app op basis van een zoekopdracht gerelateerde woorden selecteert, die mogelijk geschikt zijn om in je Sinterklaas gedicht te verwerken. Deze handige rijm-app mag je niet missen.

Download Rijmwoordenboek Gedichten.nl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu