De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

SketchBook Pro: professioneel tekenen op je Honeycomb-tablet

Redactie
19 juli 2011, 18:32
1 min leestijd
SketchBook Pro: professioneel tekenen op je Honeycomb-tablet

SketchBook Pro is een tekenprogramma bedoeld voor professionals en is nu ook beschikbaar als een tabletversie. De app gaat verder dan een normaal Android-tekenprogramma en biedt veel uitgebreide opmaakmogelijkheden. Het programma is te bedienen met je vingers of via een stylus (pennetje). Eerder bracht ontwikkelaar Autodesk ook al een mobiele versie van de app uit.

De ontwikkelaar van SketchBook Pro is Autodesk, die vooral bekend staat als maker van hoogwaardige apps,zoals het bekende ontwerp- en tekenprogramma AutoCAD. De Android Honeycomb-app SketchBook Pro is van dezelfde kwaliteit. Je hebt de mogelijkheid om meerdere soorten penselen te kiezen en hebt uitgebreide opmaakfunctionaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Naast de standaard illustratormogelijkheden in SketchBook Pro is vooral de spiegelfunctie noemenswaardig. Zo kun je bijvoorbeeld één oog tekenen die direct ook gespiegeld wordt nagebootst. Dit zorgt ervoor dat je tekeningen een stuk symmetrischer worden en bespaart veel meetwerk.

In tegenstelling tot tekenprogramma’s op de computer lijkt een tablet veel beter geschikt om op te tekenen omdat dit veel natuurlijker is. Langzaam beginnen ook steeds meer app-ontwikkelaars hierop in te spelen. Zo had je al tekenapplicaties voor Andriod-tablets zoals DrawFree en PaintBox, maar SketchBook Pro lijkt wat mogelijk is tot een nieuw niveau te brengen.

Als je geen Android-tablet hebt kun je ook de mobiele versie downloaden voor zo’n zeventig eurocent in de Android Market. Hiervoor heb je echter wel een redelijk krachtige Android-telefoon nodig met minimaal een 1 GHz processor en 512 MB RAM.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu