Placeholder

SketchBook Pro: professioneel tekenen op je Honeycomb-tabletSketchBook Pro is een tekenprogramma bedoeld voor professionals en is nu ook beschikbaar als een tabletversie. De app gaat verder dan een normaal Android-tekenprogramma en biedt veel uitgebreide opmaakmogelijkheden. Het programma is te bedienen met je vingers of via een stylus (pennetje). Eerder bracht ontwikkelaar Autodesk ook al een mobiele versie van de app uit.

De ontwikkelaar van SketchBook Pro is Autodesk, die vooral bekend staat als maker van hoogwaardige apps,zoals het bekende ontwerp- en tekenprogramma AutoCAD. De Android Honeycomb-app SketchBook Pro is van dezelfde kwaliteit. Je hebt de mogelijkheid om meerdere soorten penselen te kiezen en hebt uitgebreide opmaakfunctionaliteit.

Naast de standaard illustratormogelijkheden in SketchBook Pro is vooral de spiegelfunctie noemenswaardig. Zo kun je bijvoorbeeld één oog tekenen die direct ook gespiegeld wordt nagebootst. Dit zorgt ervoor dat je tekeningen een stuk symmetrischer worden en bespaart veel meetwerk.

In tegenstelling tot tekenprogramma’s op de computer lijkt een tablet veel beter geschikt om op te tekenen omdat dit veel natuurlijker is. Langzaam beginnen ook steeds meer app-ontwikkelaars hierop in te spelen. Zo had je al tekenapplicaties voor Andriod-tablets zoals DrawFree en PaintBox, maar SketchBook Pro lijkt wat mogelijk is tot een nieuw niveau te brengen.

Als je geen Android-tablet hebt kun je ook de mobiele versie downloaden voor zo’n zeventig eurocent in de Android Market. Hiervoor heb je echter wel een redelijk krachtige Android-telefoon nodig met minimaal een 1 GHz processor en 512 MB RAM.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.