Sketcher: tekeningen maken op je Android-telefoon

Redactie
14 januari 2011, 19:18
1 min leestijd
sketcher

Sketcher is een simpele Android-applicatie waarmee je snel een schets maakt. Handig als een creatief idee opborrelt in je gedachten. Of als je snel een routebeschrijving wil tekenen. Kies één van de elf kwasten, kies een kleur en je kunt aan de slag. Gemaakte foto’s kunnen opgeslagen worden op een SD-kaart en doorgestuurd worden via e-mail.

Vooral de verschillende kwasten maken Sketcher de moeite waard. De kwast ‘Sketchy’ maakt van een huis-tuin-en-keuken-tekening een waar kunstwerk door lijnen met elkaar te verbinden met kleine streepjes. Probeer ook ‘Circles’ en ‘Squares’ eens. De kwasten produceren geometrische vormen. Des te sneller je met je vinger of het scherm schuift, des te groter de vormen worden.

Lees verder na de advertentie.

Eén nadeel: het is niet mogelijk om de laatste lijn te wissen. Schiet je per ongeluk uit met je kwast? Dan kun je óf gummen óf de tekening weggooien. Jammer dat gebruikers niet één stap terug kunnen. Hopelijk zit deze functie wel in een toekomstige versie.

Sketcher werkt ideaal op een tabletcomputer, zoals de Galaxy Tab. Het grote beeldscherm van een tablet-pc biedt meer ruimte om mooie tekeningen te maken. Toch vond ik de applicatie ook prima functioneren op een smartphone.

Zin om te schetsen? Sketcher is gratis te downloaden in de Android Market. Wel moet je daarvoor de onderstaande QR-code scannen met een barcodescanner of naar de Android Market gaan en zoeken naar ‘Sketcher’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu