Skyfire en Opera Mini zijn snelste Android-browsers

Redactie
30 september 2010, 15:15
2 min leestijd
Skyfire en Opera Mini zijn snelste Android-browsers
fennec-android

Wat is de snelste Android-browser? PC World heeft de snelheid van zes browsers getest om te onderzoeken welke het snelst is. Voor de test openden redacteuren Ginny Mies en Brent W. Hopkins websites als TrasherMagazine.com, Wikipedia, NYTimes, Amazon.com en natuurlijk PCWorld.com. Skyfire 2.0 en Opera Mini zijn het snelst, terwijl Fennec Alpha en Dolphin HD achter de rest aanhobbelen.

PC World maakte onderscheid tussen opgeslagen websites en nieuwe pagina’s. Wanneer een browser een nieuwe pagina laadt, dan moeten alle elementen van de site voor het eerst geladen worden. Het is dus logisch dat een opgeslagen website – meestal een site die je vaker bezoekt – sneller binnen is dan een nieuwe pagina.

Lees verder na de advertentie.

speed-test-android-browser

Nieuwe pagina’s: Skyfire 2.0 het snelst

Bij nieuwe pagina’s is Skyfire 2.0 het snelst met een gemiddelde laadtijd van acht seconden. Hierna volgt de Android 2.2 browser met 11,3 seconden. Op een derde plaats staat Opera Mini: 11,4 seconden. Fennec Alpha, de alfaversie van Firefox voor Android, is het traagst. Het duurt 23,8 seconden voor een gemiddelde website geladen is. Overigens is het niet helemaal eerlijk van PC World om deze browser mee te nemen in de test, aangezien de officiële versie van Fennec nog niet uit is. Het is mogelijk dat de applicatie in de toekomst pagina’s nog sneller laadt.

Opgeslagen pagina’s: Opera Mini het snelst

De gemiddelde laadtijd van opgeslagen websites ligt lager. Opera Mini staat op de eerste plaats met een laadtijd van 6,4 seconden. Hierna volgt de standaardbrowser van Android 2.1 met een laadtijd van 7,5 seconden. Opvallend, want de standaardbrowser van Android 2.2 is 0,4 seconden trager. Onderaan bungelen Dolphin HD en Fennec Alpha.

Let ook eens op Skyfire. Als een pagina is opgeslagen, dan laadt de browser de pagina 0,1 seconde sneller dan nieuwe pagina’s. Misschien kan de browser nog sneller worden door beter om te gaan met opgeslagen websites?

Welke browser gebruik jij?

Wij van Android Planet zijn benieuwd welke browser jij het vaakst gebruikt. Opera, Dolphin, Skyfire of de standaardbrowser? Laat het ons onder dit artikel weten!

Categorie: Communicatie
Spotlight: Opera

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's