Met Skyline wordt een kaart van je huidige locatie je nieuwe wallpaper
Erwin Vogelaar
skyline

Skyline

€ 1,99

Onze score

7,5

De nieuwe app Skyline zet een kaart van je huidige locatie als wallpaper op je scherm. De kaart beweegt mee met de acties die je doet.

Skyline: kaart van je omgeving als live wallpaper

Voor de Pixel-smartphones biedt Google een aantal prachtige live wallpapers aan. De makers van de nieuwe app Skyline wilden iets soortgelijks maken voor andere Android-toestellen. Het resultaat is Skyline Live Wallpaper, waarmee je huidige locatie als 3d-kaart op de achtergrond van je scherm wordt geplaatst.

Je kunt er ook voor kiezen om de naam of coördinaten van een andere locatie te gebruiken. Dat is wellicht handig, omdat de Nederlandse landschappen niet altijd van het scherm spatten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je komende vakantiebestemming alvast als wallpaper neerzetten of een droomlocatie dichtbij houden. In onderstaande video zie je hoe de app werkt.

Mooi is dat de kaart beweegt door acties op je smartphone, bijvoorbeeld bij het swipen op het scherm of het draaien van het toestel. Het is met Android 8.1 of hoger tevens mogelijk om het thema van de interface automatisch te laten veranderen gezien de kleur van het terrein op de kaart.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Skyline is nog wel volop in ontwikkeling en functies worden nog toegevoegd, zoals het automatisch volgen via gps. De app is niet gratis: je moet 1,99 euro neerleggen om er gebruik van te maken. Skyline werkt al wel met Android 4.4 of hoger. Je vindt de app via onderstaande link in de Play Store.

Download Skyline in Google Play (1,99 euro)

Meer wallpapers downloaden

Is dit iets teveel van het goede? Dan zijn er ook andere manieren om toffe wallpapers op je smartphone te plaatsen. Zo staan de Google Pixel 2-wallpapers in de Achtergronden-app van Google. Daar zijn ook nog een hoop andere mooie wallpapers te vinden in verschillende stijlen. Of download de kunstzinnige OnePlus 5T-wallpapers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.