Skylines: realtime fotozoekmachine voor je Android-telefoon

Wouter Nijsen
25 mei 2011, 9:15
1 min leestijd
Skylines: realtime fotozoekmachine voor je Android-telefoon
net.skylines.android

Skylines is, naar eigen zeggen, de eerste real-time fotozoekmachine voor Android en iOS die tijdens de TechCrunch Disrupt-conferentie in New York officieel werd gepresenteerd. Met Skyline kun je door het opgeven van een bepaald onderwerp real-time foto’s zoeken die via ondermeer Twitter, Facebook en verschillende foto-diensten worden gepost. Zo vind je in de resultaten bijvoorbeeld ook foto’s afkomstig van yFrog, Instagram, Twitpic en Mobypicture. Naast een onderwerp kun je uiteraard ook de naam van een persoon opgeven of een Twitter-hashtag zodat je bijvoorbeeld in 1 keer alle relevante foto’s van bijvoorbeeld de recente vulkaanuitbarsting in IJsland te zien krijgt.

Je kunt de zoekwoorden die je gebruikt als favoriet opslaan, zodat je een stream te zien krijgt met foto’s die op jou zoekgedrag aansluiten. Ook is het mogelijk om foto’s te bekijken die in de buurt van je huidige locatie gemaakt zijn. Wanneer je Skylines koppelt aan je Facebook en Twitter-account worden binnen de app alle afbeeldingen verzameld die door je vrienden gemaakt zijn en kun je foto’s die je via Skylines gevonden hebt ook weer met je achterban delen.

Lees verder na de advertentie.

Skylines_Android_1
Skylines_Android_2

Skylines is een leuk concept en wanneer je slim je zoekwoorden kiest gunt de app je een unieke blik op verschillende gebeurtenissen, waar dan ook ter wereld. Skylines is te gebruiken op een Android-telefoon en Android-tablet, al heeft die laatste niet de voorkeur aangezien de verschillende graphics in de app niet geoptimaliseerd zijn voor het grotere tabletscherm. Om Skylines te gebruiken dien je overigens eerst een gratis account aan te maken. Dat kan via de Skylines-website maar ook direct vanuit de Skylines Android-app. Skylines is gratis te downloaden in de Android Market. Meer weten over deze foto-app? Surf dan naar de Skylines website.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu