Skype 1.0.1: ondersteuning voor meer toestellen

Redactie
9 november 2010, 23:20
2 min leestijd
Skype 1.0.1: ondersteuning voor meer toestellen
skype-android

De officiële Skype-applicatie was nog niet beschikbaar voor telefoons met een lage schermresolutie, maar nu wel. Skype 1.0.1 ondersteunt touchscreens met een resolutie van 320 bij 240 pixels en 240 bij 400 pixels. Helaas hebben gebruikers nog wel Android 2.1 of hoger nodig om de applicatie te gebruiken. Met Skype kunnen gebruikers via Wi-Fi of het mobiele netwerk naar elkaar bellen voor relatief lage tarieven. Skype is gratis te downloaden in de Android Market.

Alle mogelijkheden op een rij:

Lees verder na de advertentie.

  • Gratis bellen met andere Skype gebruikers via WiFi of het mobiele netwerk (GPRS, EDGE, 3G)2, audiokwaliteit vergelijkbaar met CD`s door Skype`s SILK codec (audiocompressie);
  • Goedkoop bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers;
  • Instant messaging via Skype met één of meerdere vrienden tegelijk;
  • Synchronisatie van Skype contactgegevens met de gegevens op het Android toestel, waardoor Skype gesprekken gestart kunnen worden vanuit het telefoonboek, zonder eerst de Skype applicatie op te starten;
  • Inzicht in welke Skype contactpersonen online en beschikbaar zijn voor een gesprek of chat;
  • Eenvoudig importeren van namen en nummers van de telefoon naar de Skype applicatie;
  • Gesprekken ontvangen via je Skype online nummer, ideaal voor als je veel reist.

De nieuwe versie logt je uit bij Skype als je de applicatie verlaat. Ook verbruikt de app minder stroom in de non-actieve stand, oftewel wanneer de applicatie tijdelijk niet wordt gebruikt. Daarnaast stottert de applicatie nauwelijks meer als een gebruiker een lange contactenlijst heeft. Verder is de applicatie kleiner geworden en zijn er enkele bugs opgelost. Kortom, genoeg redenen om de oude applicatie te vervangen.

skype

Skype werkt op toestellen die zijn uitgerust met Android OS v2.1 of hoger en is succesvol getest op de HTC Desire, HTC Legend, Google Nexus One, Motorola Milestone XT720 en Motorola Milestone. Wil je de applicatie niet in het Nederlands, maar in een andere taal gebruiken? Skype ondersteunt tientallen talen, zoals Engels, Duits, Frans, Russisch en Spaans. Scan de onderstaande barcode om Skype te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu