Skype 2.0 maakt videobellen vanaf je Android-telefoon mogelijk

Redactie
30 juni 2011, 14:44
1 min leestijd
Skype 2.0 maakt videobellen vanaf je Android-telefoon mogelijk

Het was natuurlijk al eerder mogelijk om een videogesprek met je Android-telefoon te voeren. Nu is het ook mogelijk om dit via Skype te doen. Vandaag heeft Skype namelijk versie 2.0 van haar Android-applicatie uitgebracht. Naast videogesprekken voeren is ook de mogelijkheid om SMS-berichten via Skype te verzenden geïntroduceerd.
Het voeren van een videogesprek via je Android-toestel is op dit moment alleen nog mogelijk op telefoons die standaard met Android 2.3 zijn uitgerust. Het gaat hier om de HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia Pro en Neo en de Google Nexus S.Of andere telefoons die na een update over Android 2.3 beschikten ook ondersteund zullen gaan worden is vooralsnog onduidelijk.

Het voeren van een videogesprek via WiFi is aan te raden, de videokwaliteit via 3G is niet best. Tijdens het videogesprek is het mogelijk om tussen de camera aan de voor- en achterzijde te wisselen, ook kun je ervoor kiezen om te wisselen tussen volledige weergave van jezelf of je gesprekspartner.
De mogelijkheid om met Skype te SMS’en vanaf je Android-toestel is niet geheel nieuw, dit was al eerder beschikbaar op de iPhone-versie. Het grote voordeel van SMS’en via Skype is dat de kosten laag zijn wanneer je naar het buitenland SMS’t. Om te kunnen SMS’en via Skype is het noodzakelijk dat je Skypetegoed hebt gekocht.
Onderstaand filmpje geeft een korte demonstratie van hoe videobellen met Skype precies gaat.

Lees verder na de advertentie.

Mocht je ook benieuwd zijn geworden naar de Skype-app? Via onderstaande link is deze te downloaden.

Downloaden uit de Android Market: Skype

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu