De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Start nu een Skype groepsvideogesprek in de app

Erwin Vogelaar
23 februari 2016, 11:15
2 min leestijd
Start nu een Skype groepsvideogesprek in de app

Het is nu mogelijk om een groepsvideogesprek te starten via de Skype-app voor Android. Ook sluit Skype binnenkort de Skype Qik-app.

Lees verder na de advertentie.

Skype groepsvideogesprek

Met de nieuwste update voor Skype is het mogelijk om in de app een groepsvideogesprek te starten. De update werd de afgelopen week uitgerold voor verschillende markten, maar met de nieuwste versie van de app kunnen wij nu ook met meerdere mensen tegelijk een videogesprek starten. Is de optie nog niet aanwezig in jouw versie van de app, dan moet je nog even geduld hebben. In de gesprekken zal diegene die praat in het midden geplaatst worden. Het maximaal aantal mensen in een videogesprek is uitgebreid van 5 naar 25.

Tevens is het vanaf nu makkelijker om iemand toe te voegen, zelfs als diegene niet in je contactlijst staat. Als je nu een chat start in de app kun je een unieke link creëren en deze naar iemand sturen via e-mail of een andere manier. Als de ontvanger Skype heeft geïnstalleerd, dan komen ze direct binnen in het gesprek via de link. Als er geen Skype is geïnstalleerd, dan wordt Skype for Web gebruikt.

Skype Qik

In ander nieuws sluit Skype na 24 maart Skype Qik. Deze losse app was bedoeld voor videoberichten. Niet live, zoals de gesprekken in de normale Skype-app, maar asynchroon. Je neemt in Skype Qix een video- of audiobericht op en stuurt deze naar iemand. Skype stelt dat deze mogelijkheid nu ook in de Skype-app te vinden is, waardoor Skype Qik niet meer nodig is. In de praktijk zal het er op neerkomen dat de app een flop was.

Skype kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. In een vorige update van de app werd de mogelijkheid toegevoegd om ontvangen videoberichten op te slaan en chats te beheren.

Download Skype in Google Play (gratis)

Bronnen: Skype, Skype
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's