Skype koopt mobiele videodienst Qik

Redactie
6 januari 2011, 20:30
1 min leestijd
Skype koopt mobiele videodienst Qik
skype logo

Skype heeft zojuist bekendgemaakt dat ze de mobiele videodienst Qik hebben gekocht. Het nieuws kwam naar buiten tijdens een persbijeenkomst op de Consumer Electronics Show (CES). Skype koopt de startup voor een onbekend bedrag, dat volgens Business Insider kan oplopen naar 150 miljoen dollar. Het ziet ernaar uit dat Skype de technologie van Qik wil gaan gebruiken om live videostreaming aan te bieden, geoptimaliseerd voor mobiele netwerken. De technologie moet Skype’s positie in de videomarkt versterken, zodat je voortaan ook video’s kunt opslaan en delen.

Qik heeft zo’n 5 miljoen gebruikers en 60 medewerkers, die werken vanuit Redwood City (Californië) en een tweede kantoor in Moskou. De overname wordt in januari 2011 afgerond. Qik bestaat al sinds 2006 en geeft je bijvoorbeeld via de iPhone de mogelijkheid om realtime beelden uit te zenden, als ooggetuige van een evenement.

Lees verder na de advertentie.

De Qik-dienst is beschikbaar op 200 mobiele telefoons, waaronder iPhone, Android, Symbian, Blackberry en Windows Mobile. Dankzij overeenkomsten met operators en toestelmakers staat de app ook vaak voorgeïnstalleerd op toestellen. Zo’n 40 procent van de Skype-naar-Skype-gesprekken maakt op dit moment al gebruik van video.

Categorie: Sociaal
Spotlight: Skype

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's