Microsoft maakt Skype slimmer als ‘Mingo’, met telefoonintegratie en bots

Rick van der Veer
15 december 2016, 13:45
1 min leestijd
Microsoft maakt Skype slimmer als ‘Mingo’, met telefoonintegratie en bots

Microsoft heeft een testversie van Skype uitgebracht onder de naam Mingo. Deze versie voegt sms- en telefoonintegratie en ondersteuning voor Skype-bots toe.

Lees verder na de advertentie.

Skype Mingo

Een nieuwe versie van Skype is onder de naam Mingo op Google Play verschenen. De app is een doorontwikkeling van Skype die specifiek gericht is op smartphonegebruikers. Wat opvalt is dat de app Skype Mingo genoemd wordt: of dit betekent dat er een andere naam voor de dienst komt is niet helemaal duidelijk. De app is nog maar een alpha-versie, wat betekent dat vrijwel alles nog kan veranderen.

Tegenover Skype heeft Mingo een aantal nieuwe features die samenhangen met het gebruik van de app op een telefoon. Zo kun je sms’jes ontvangen en verzenden en rechtstreeks telefoonnummers bellen vanuit de app. Op termijn lijkt Microsoft van Skype dus één centrale communicatie-app te willen maken voor je telefoon. Daarnaast is er nu een apart menu voor Skype-bots en kun je in de zijbalk zien hoeveel data de app verstookt heeft.

Momenteel heeft de preview-versie van Skype op Windows ondersteuning voor het versturen van Skype-berichten via sms, maar dit werkt alleen met Windows-smartphones. Deze feature zal binnenkort ook voor Mingo uitgerold worden, waarna je vanaf de desktop Skype-berichten per sms naar een mobiele gebruiker kan sturen. Mocht je via deze ‘SMS Relay’ een bericht ontvangen, dan kun je per sms hier ook antwoord op geven. Ideaal als je geen internetverbinding hebt.

Skype Mingo downloaden

Skype Mingo staat nu in Google Play, maar is officieel nog niet uitgerold in alle landen. Via APK Mirror kun je het apk-bestand los downloaden, waarna je Skype Mingo gewoon kunt gebruiken. Volg onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden. Je hebt voor de app minimaal Android 4.0 nodig.

Download Skype Mingo in Google Play (gratis)

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu