De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Skype brengt Snapchat-concurrent Qik uit

Redactie
15 oktober 2014, 11:01
1 min leestijd
Download: Skype brengt Snapchat-concurrent Qik uit
skype qik

Microsoft, de eigenaar van Skype, heeft een nieuwe Android-app uitgebracht die een directe aanval op Snapchat is. Met Skype Qik, dat ook beschikbaar is voor Windows Phone en iPhones, kun je video’s versturen die maximaal 42 seconden lang zijn. Ook een fotootje versturen is geen probleem. Na twee weken wordt alle media van Skype Qik verwijderd, zo belooft Microsoft. Ook kun je eigenhandig video’s en foto’s verwijderen, hoewel de ontvanger deze al wel weer op zijn interne geheugen kan opslaan voordat jij ‘m hebt verwijderd.

Een andere geinige feature van Skype Qik is de mogelijkheid om op berichten te reageren een gifje, die je zelf kunt opnemen. Je kunt bijvoorbeeld een gek gezicht trekken, dit opnemen als gif-bestand en deze weer versturen. Er is een maximum van vijf gifjes die je gereed kunt hebben om te versturen.

Lees verder na de advertentie.

Skype Qik

De app werkt vooralsnog alleen met gebruikersnamen, die je als contactpersoon kunt toevoegen en vervolgens groepen van contacten kunt maken. De interface lijkt daarbij op die van Skype, met veel ronde elementen en vierkante blokken. De vierkante blokken laten gesprekken met contactpersonen of groepen zien.

Niet alleen Microsoft zit achter Snapchat aan, ook Facebook heeft recentelijk Snapchat-concurrent Slingshot geïntroduceerd. Op dit moment blijft Snapchat echter maar populairder worden, en dergelijke concurrenten laten vooral zien dat ze het net niet helemaal snappen.

Video

Skype Qik: Group Video Messaging

Download

Skype Qik is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Skype Qik in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu