Overzicht: dit zijn de 4 beste slaap-apps voor Android
Michel van 't Klaphek

Op het juiste moment gewekt worden, erachter komen of je snurkt of knarsetand: met een goede slaap-app is het allemaal mogelijk. Android Planet zet vier goede apps op een rij.

1. Alarm Clock

Eigenlijk is Alarm Clock helemaal geen slaap-app, maar een doodgewone wekker. Door de jaren is de applicatie echter geüpdatet met allerlei handige functies, die ook tijdens het slapen van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere soorten alarmen instellen.

slaap-app android alarm clock

Bovendien houdt de app je nachtrust bij, waardoor je precies weet hoe laat je in slaap valt, en weer ontwaakt. Ook fijn is de aanpasbaarheid. De uitslapers onder ons kunnen bijvoorbeeld de snooze-knop van de applicatie groter maken. Alarm Clock is in principe gratis, maar je kunt aankopen doen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

→ Download Alarm Clock in de Play Store (gratis)

2. Sleep as Android

Misschien wel de bekendste slaap-app: Sleep as Android. Het programma doet alles wat je van een degelijke slaap-app mag verwachten. Je kunt Sleep as Android bijvoorbeeld koppelen aan Google Fit en Samsung Health, zodat je alle gezondheidsgegevens op een centrale plek hebt.

slaap-app android sleep as android

Ook leuk – of beter gezegd: behulpzaam – is de alarmfunctie. Je kunt de app namelijk zo instellen dat je bijvoorbeeld eerst een rekensom moet oplossen voordat het alarm uitgaat. Dit is natuurlijk niet leuk, maar het zorgt er wel voor dat je direct wakker bent. Sleep as Android is twee weken gratis, maar vraagt daarna geld.

→ Download Sleep as Android in de Play Store (gratis)

3. Do I Snore or Grind?

Dit is zonder twijfel de simpelste slaap-app uit deze lijst. Do I Snore or Grind maakt zijn naam meer dan waar en checkt twee dingen: snurk je tijdens de nachtelijke uren, of ben je aan het knarsetanden? Indien dit zo is, begint je smartphone het op te nemen.

slaap-app android do i snore or do i grind

Verder beschikt de app over alle standaardfunctionaliteiten, zoals een alarm, bijhouden van slaapcyclus en meer statistieken. Wel handig is de mogelijkheid om gewekt te worden tijdens de fase waarin je licht slaapt. Je kunt maximaal vijf nachten opnemen met Do I Snore or Grind, en daarna moet je betalen.

→ Download Do I Snore or Grind in de Play Store (gratis)

4. PrimeNap

PrimeNap is in principe een behoorlijke rechttoe-rechtaan slaap-app, met één opvallende feature. De app vraagt namelijk om vrijwel geen permissies en is daarmee relatief privacyvriendelijk.

slaap-app android primenap

De andere slaap-apps uit deze lijst zijn handiger, maar absoluut niet goed als je gesteld bent op je persoonlijke gegevens. PrimeNap biedt naast een visuele weergave van de slaapcyclus ook de mogelijkheid om een dagboek bij te houden. De app is gratis, maar tegen betaling hef je de advertenties op.

→ Download PrimeNap in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.