Slack voor Android krijgt donkere modus: zo activeer je de functie

Wouter Nijsen
11 maart 2019, 10:22
1 min leestijd
Slack voor Android krijgt donkere modus: zo activeer je de functie

De populaire zakelijke chat-app Slack heeft een toffe feature gekregen: een donkere modus. Hierdoor wordt het fijner om de app in de avonduren te gebruiken, aangezien de donkere kleuren dan fijner zijn voor je ogen.

Slack krijgt donkere modus

De donkere modus zit in de nieuwste bètaversie van Slack, die overigens iedereen kan downloaden en gebruiken. De update maakt niet alle onderdelen van de app donker, maar de belangrijkste wel. Zo krijgen je chats en het instellingenmenu bijvoorbeeld een donker kleurtje. De kleuren worden niet allemaal zwart, maar meer donkergrijs en dat werkt ook prima.

Wil je de donkere modus voor de zakelijke chat-app activeren, dan dien je onderstaande stappen te volgen. Houd er rekening mee dat je je inschrijft voor het testprogramma van Slack en dus ook hierna de nieuwste bètaversies blijft ontvangen.

  1. Om de testversie van Slack te downloaden, kun je voor het bètaprogramma inschrijven via de Play Store. Open de app-pagina, scroll naar beneden, schrijf je in en wacht totdat je de update binnenkrijgt;
  2. Heb je dit gedaan, open dan Slack en ga naar de instellingen door op de drie puntjes rechtsboven te tikken. Kies vervolgens voor ‘Settings’;
  3. Zorg dat de nieuwe optie ‘Dark Mode’ is ingeschakeld en start de Slack-app opnieuw op om de donkere modus te gebruiken.

Download Slack in de Play Store (gratis)

Donkere modus in Android? Deze opties heb je!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu