De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Slash Keyboard: gifjes, video’s en locaties delen vanuit het toetsenbord

Wouter Nijsen
13 mei 2016, 15:33
2 min leestijd
Slash Keyboard: gifjes, video’s en locaties delen vanuit het toetsenbord

Google bracht gisteren het Gboard-toetsenbord uit voor iOS, maar op Android moeten we nog even wachten. Met Slash Keyboard kun je alle functies van Gboard alvast proberen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Slash Keyboard

Gisteren lanceerde Google een nieuwe toetsenbord-app, waarmee gebruikers naast typen ook kunnen zoeken via Google en gevonden informatie delen. Gboard is beschikbaar in de Verenigde Staten en werd gek genoeg alleen voor iOS uitgebracht. Google werkt momenteel aan een Android-versie, maar is er al een keyboard beschikbaar dat dezelfde functies biedt.

Slash Keyboard is één van de betere toetsenbord-apps die we de afgelopen tijd hebben getest, wat vooral komt door de goede uitwerking, het simpele uiterlijk en de vele opties die je als gebruiker hebt. Slash integreert met verschillende diensten, waaronder Giphy, YouTube en Google Maps. Hierdoor kun je gemakkelijk gifjes, filmpjes en locaties opzoeken en delen, zonder dat je hiervoor het toetsenbord hoeft te verlaten. In totaal zijn er ruim 20 diensten die met de app integreren.

Heb je Slash Keyboard geïnstalleerd, dan moet je het toetsenbord  eerst selecteren in de instellingen van je Android-toestel. Vervolgens kun je gelijk beginnen met typen, waarbij je bovenaan de toetsen diverse knopjes ziet om binnen  diensten te zoeken. Het is bijvoorbeeld handig dat je filmpjes kunt opzoeken, in plaats van de YouTube-app te moeten openen en ingebouwde deelfunctie gebruiken.

Ook handig is dat je snelkoppelingen (of Slashes) kunt aanmaken, wat afkortingen zijn voor bepaalde uitdrukkingen of korte zinnen. Dit scheelt je weer wat typewerk. In de instellingen van de app kun je kiezen welke diensten er op het toetsenbord moeten verschijnen, en waar de bijhorende knopjes geplaatst worden.

Slash Keyboard voor Android downloaden

Wil je Slash Keyboard eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link gratis downloaden. Het toetsenbord vraagt om 23MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger.

Download Slash Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu