De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Slechte mobiele internetverbinding? Geef het door met NetwerkRadar Android-app

Wouter Nijsen
6 mei 2011, 9:23
2 min leestijd
NetwerkRadar_Tmobile

Wanneer je een Android-telefoon hebt, ben je voor het gebruik van veel apps afhankelijk van mobiel internet. Naast de verschillende Android-apps vragen natuurlijk ook internet en e-mail om een adequate verbinding. Wanneer je gebruik maakt van Wi-Fi is er meestal niets aan de hand, maar wanneer je afhankelijk bent van het 3G netwerk va je provider kunnen er problemen ontstaan. Nu kun je natuurlijk een probleem met de 3G-verbinding melden bij de klantenservice, maar meestal moet een klacht in dezelfde regio een aantal keren gemeld worden, wil een operator actie ondernemen. Daarnaast moet zo’n melding ook nog eens voorzien zijn van de postcode van de locatie. Al met al best omslachtig wanneer je bijvoorbeeld in een voor jou minder bekend gebied bent. Dat ondervonden ook de ontwikkelaars van Oberon Interactive en kwamen op het idee van de NetwerkRadar-app. Eerst alleen voor iPhone, maar nu is NetwerkRadar ook beschikbaar voor je Android-telefoon.

Met de NetwerkRadar Android-app kun je snel en eenvoudig de kwaliteit van het mobiele internet testen. Zo’n test bestaat uit een verbindingstest en een up- en download test. De Android-versie van NetwerkRadar voegt aan deze test ook nog een signaalsterkte-meting toe en heeft de mogelijkheid om de testcyclus op de achtergrond te laten draaien, zonder dat je daar als gebruiker iets van merkt. Doordat NetwerkRadar gebruik maakt van je locatiegegevens kan er eenvoudig een gedetailleerd rapport inclusief locatiegegevens naar je provider gestuurd worden.

Lees verder na de advertentie.

NetwerkRadar_Android
NetwerkRadar_Android_1

NetwerkRadar ondersteund de volgende netwerken:

  • Nederland: T-Mobile NL, NL KPN (Telfort/Hi) en Vodafone NL
  • België: Belgacom, Mobistar en Base

T-Mobile lijkt in ieder geval blij te zijn met de NetwerkRadar-app:

T-Mobile ziet de meldingen die via de nieuwe app NetwerkRadar binnenkomen als een welkome aanvulling op de reacties van klanten via andere kanalen als mail, webcare en klantenservice. Door een samenwerking met de ontwikkelaars van deze app zullen we snel en efficiënt in kunnen gaan op vragen en wensen van onze iPhone gebruikers. T-Mobile zal er dan ook voor zorgen dat de feedback wordt ingezet in haar proces voor netwerkuitbreiding. Voordeel voor klanten is dat ze nu op een zeer snelle en gebruiksvriendelijke manier ons feedback kunnen geven via deze app. Klanten hoeven na het versturen van de meldingen, zelf geen verdere actie meer te ondernemen. Oberon Interactive, de ontwikkelaar van de App, zal de meldingen bundelen en aan T-Mobile aanleveren.

Op de website NetwerkRadar.nl kun je op een aantal kaartjes per telecomoperator de netwerkscans van de afgelopen 24-uur bekijken. Hierbij is overigens duidelijk te zien dat de netwerken van KPN en Vodafone nog wel wat netwerkscans kunnen gebruiken om een duidelijk beeld van de 3G-capaciteiten van beide providers te geven. Het is overigens wel raadzaam je Wi-Fi-verbinding uit te zetten voordat je een nieuwe netwerk-scan start aangezien er anders verkeerde gegevens opgeslagen worden. NetwerkRadar is gratis te downloaden in de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu