SlechteDekking.nl komt met Android-app

Redactie
7 juli 2011, 20:30
1 min leestijd
Slechtedekking kaart
SlechteDekking.nl Android-app

Niets is vervelender dan een slechte mobiele verbinding als je op pad bent. Om beter in kaart te brengen waar je in Nederland slecht bereik hebt komt de Consumentenbond met Slechte Dekking.nl. Hierop kun je zien wat de dekking is van de verschillende mobiele netwerken in Nederland. De site heeft nu ook een eigen Android-app zodat je overal de sterkte van je mobiele netwerk kunt meten en doorgeven.

Als je de app opent zie je een meter met daarop je eigen signaalsterkte, op welk netwerk je zit en wat je locatie is. Met één druk op de knop kun je deze gegevens doorgeven aan SlechteDekking.nl, mits je enige dekking hebt natuurlijk. Anders kun je nog altijd achteraf op SlechteDekking.nl je meting doorgeven. In de app is ook een snelkoppeling te vinden naar de kaart van Nederland waar je per per provider kunt zien hoe de dekking is.

Lees verder na de advertentie.

Het succes van SlechteDekking.nl hangt natuurlijk vooral af van het aantal gebruikers van de app. Als je de app hebt geinstalleerd stuurt deze periok metingen door. Op de website zie je daardoor dagelijks de kaart veranderen. Voor de drie grote providers van Nederland (KPN, Vodafone en T-Mobile) zou het handig zijn om aan de hand van deze gegevens hun netwerken te verbeteren waar nodig. Voor mobiele bellers is het handig om te checken welk netwerk het best presteert in de plaatsen waar ze het meest zijn.

Downloaden uit de Android Market: SlechteDekking (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu