De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sleepbot: beter slapen met stijlvolle Android-app

Redactie
9 september 2013, 16:49
2 min leestijd
Sleepbot: beter slapen met stijlvolle Android-app
sleepbot

Sleepbot is een stijlvolle Android-app die je tijdens het slapen in de gaten houdt. Ook ik gebruik al meer dan een jaar soortgelijke apps en inderdaad: je wordt écht beter wakker, al draagt het placebo-effect mogelijk ook bij. Sleepbot houdt je geluiden en bewegingen bij en maakt je wakker op het moment dat je in een lichte slaap verkeert. Je stelt een tijd in (bijvoorbeeld van 07.00-07.30) en binnen die tijd kijkt Sleepbot wanneer je veel beweegt en geluid maakt. En dat doet de app in stijl: zowel het wakker maken als de gehele interface is een genot om te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Sleepbot installatie

Als je Sleepbot voor de eerste keer opstart, kun je een tijd voor het alarm instellen en uit drie modi kiezen: smart alarm, track motion en record sound. De eerste is voor het alarm, de tweede houdt je bewegingen bij en de derde neemt al het geluid op. Zo kom je erachter of je heel hard snurkt of aan het slaapwandelen bent. Als je eenmaal wakker bent, zie je hoe je slaappatroon van die nacht is geweest. Heb je slecht of juist heel diep geslapen? Je komt er gemakkelijk achter via een handige staafdiagram.

Het nadeel van dergelijke apps is dat de telefoon bij je kussen of daaronder moet liggen. Uit eigen ervaring weet ik dat het toestel snel op de grond kan belanden door enkele bewegingen die je in je slaap maakt. En aangezien ik een Nexus 4 met een glazen achterkant heb, leg ik ‘m nu op het nachtkastje naast mij neer waarna Sleepbot alleen mijn geluiden opneemt. Want ook bewegingen maken geluid. Iets minder effectief, maar nog steeds handig.

De app heeft nog een reeks aan extra functies, waaronder een backup-systeem, verschillende alarmen voor verschillende dagen en een handige widget.

Download Sleepbot

Sleepbot is gratis in Google Play te downloaden.

Download: Sleepbot (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu