Sleeptimer for Android zorgt voor echt relaxed muziek luisteren

Wouter Nijsen
21 november 2009, 22:14
1 min leestijd
Sleeptimer for Android zorgt voor echt relaxed muziek luisteren
img2

Heerlijk in bed voor het slapengaan wat muziek luisteren op je Android-telefoon kan lekker ontspannend werken. Nadeel is echter wel dat de muziek de hele nacht doorspeelt als jij al lang in slaap gevallen bent. Het continu actief zijn van de muziekspeler heeft nadelen.  Zo zou je wel  eens wakker kunt schrikken als je speler bij de Death-Metal sectie is aangekomen en is je accu ‘s ochtends totaal uitgeput. Sleeptimer for Android biedt voor beide problemen dé oplossing. In deze applicatie kun je instellen na hoeveel minuten je muziekspeler moet uitschakelen. Het fijne is dat de muziek niet abrupt stopt, maar via een nette fade-out.

Bij de extra instellingen is een optie te vinden dat er kort signaal te horen is kort voordat de muziek gaat stoppen. Door met je telefoon te schudden kun je daarna de speelduur met een aantal, in te stellen, minuten verlengen.

Wil je je accuduur nog eens extra verlengen en daarnaast niet meer gestoord worden door binnenkomende SMS- of Emailberichten dan  kun je ervoor kiezen dat naast de muziekspeler ook WiFi en notificaties uitgeschakeld worden. Nadeel van de laaste optie is wel dat de wekfunctie van je Android-telefoon ook niet meer zal werken.

Lees verder na de advertentie.

Sleeptimer for Android 0.8.1 werkt samen met :

 • Standaard Android Music Player
 • HTC Music Player
 • Streamfurious Lite
 • Google Listen
 • TuneWiki
 • De applicatie is volop in ontwikkeling en ontwikkelaar Patrick Boos roept gebruikers op om bugs vooral te melden en zo bij te dragen aan de volgende versie van SleepTimer for Android. Gratis downloaden kan in de Android Market of via het scannen van de QR-code.

  Heeft dit artikel je geholpen?
  Reageer

  Lezersreacties

  Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

  Menu