Sleeve Music: handige app om je favoriete artiesten te volgen

Gijs Ettes
17 februari 2015, 15:28
2 min leestijd
Sleeve Music: handige app om je favoriete artiesten te volgen

Sleeve Music is een handige app van Nederlandse bodem waarmee je gemakkelijk je favoriete artiesten volgt én nieuwe muziek ontdekt. De applicatie werd eerder voor iOS en Windows Phone gelanceerd en is er sinds kort  ook voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Volg je favoriete artiesten

Vanuit het startscherm van Sleeve Music heb je toegang tot ‘My Artists’, een overzicht dat je zelf samenstelt  met je favoriete artiesten. Deze kun je importeren vanuit Last.fm of Facebook, maar je kunt Sleeve Music ook je muziekbibliotheek laten doorzoeken. Vervolgens voeg je gemakkelijk artiesten toe die je wil volgen. Vanuit My Artists zie je welke nieuwe tracks er zijn verschenen en welke je kunt beluisteren.

Keer je terug naar het startscherm, dan kun je door naar beneden te scrollen meer te weten komen over muziek van de platenlabels Sony, EDM en OrangeRecordings. Het is mogelijk om liedjes van artiesten die onder deze labels vallen te beluisteren en je kunt ze toevoegen aan je volglijst.

Sleeve Music heeft nog een groot aantal andere categorieën met pop, techno, funk en Nederlandse muziek om te ontdekken. Ook geinig is de playlist 90s revive met bekende nummers uit de jaren 90 die je direct vanuit de app kunt beluisteren. Een flinke databundel of wifi-verbinding is dan overigens wel aan te raden, want streaming music luisteren kost veel data.

De muziek in de app is afkomstig van Soundcloud en YouTube, al werkt Sleeve Music ook samen met streamingdienst MixRadio. Hierdoor zijn er in totaal zo’n 32 miljoen tracks om te beluisteren. De makers verwachten dat er eind deze maand wereldwijd 500.000 mensen van de dienst  gebruikmaken.

Sleeve Music voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je Sleeve Music downloaden voor Android. De app is 10MB groot, gratis en vooralsnog vrij van advertenties. Wel heb je een toestel met minimaal Android 4.1 nodig.

Download Sleeve Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu