Slick UI: nieuwe preview toont dockbar

Redactie
29 november 2010, 15:03
1 min leestijd
Slick UI: nieuwe preview toont dockbar

Kevin Middelbos en ontwikkelaars werken hard aan de realisatie van Slick UI: een nieuwe launcher voor Android-telefoons. Slick UI is een launcher waarmee je in één oogopslag je laatste mails, Twitter-berichten en sms`jes kunt lezen. Draai aan het wiel en lees de laatste updates. Slick UI lijkt een interessant alternatief te worden voor andere launchers, zoals Launcherpro, ADW Launcher en Slidescreen Pro.

In de nieuwe video van Slick UI is een werkende dockbar te zien. Gebruikers kunnen icoontjes van de homescreen naar de dockbar slepen of vanuit het overzicht met alle apps.

Lees verder na de advertentie.

In de video ziet Slick UI er iets ruwer uit dan op de eerste screenshots, die Android Planet een paar weken geleden toonde. “Ja, het is wat ruwer. Maar we hebben nu een ‘function over form’ aanpak”, legt Kevin Middelbos uit aan Android Planet. “Als alles klopt en werkt zoals je zou verwachten, dan kunnen we ons richten op het mooier maken.”

De concepten vertoonden de nodige oneffenheden. “Zoals te kleine iconen en te kleine tekst. Daar moeten we hier en daar nog wat aan veranderen.”

De ronde widget is in het filmpje niet te zien, maar dit betekent niet dat deze widget is geschrapt. “We zijn op dit moment nog bezig met de ronde widget”, legt Middelbos uit. “We moeten ons eerst richten op de basis.”

Op korte termijn is er een gesloten alpha. Wij van Android Planet krijgen een aantal plekjes, zodat we de nieuwe launcher kunnen testen. Wil je straks als één van de eersten Slick UI testen? Houd Android Planet dan in de gaten!

slick-ui
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu