Slidebox laat je snel foto’s sorteren via swipes

Erwin Vogelaar
11 april 2016, 20:00
2 min leestijd
Slidebox laat je snel foto’s sorteren via swipes

De nieuwe app Slidebox maakt van het sorteren van je foto’s een soort Tinder-ervaring. Swipe naar boven om te verwijderen, naar links om te behouden.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Slidebox

Als je veel foto’s maakt kan het lastig zijn om alle kiekjes te ordenen. Google Foto’s slaat alles wel in de cloud op, waarna je via zoekwoorden je foto’s weer kunt vinden, maar dit is niet voor alle situaties ideaal. Ook kun je albums maken om de beelden te organiseren, maar is het best wat werk om elke foto in het juiste album te plaatsen. Als je alles netjes wil hebben, met de juiste foto’s in de juiste albums en slechte foto’s verwijderd, dan is Slidebox een handige app.

Met de app ga je alle foto’s die je hebt langs. Swipe naar links om de foto te laten staan en naar de volgende te gaan. Swipe omhoog om de foto in de prullenbak te gooien. Als een soort Tinder ga je zo langs elke afbeelding. De foto’s worden niet direct verwijderd, maar maar pas als je definitief de prullenbak leegt. Zo maak je weer wat opslagruimte vrij op je toestel. Weet je niet welke foto je wil behouden? Dan kun je twee foto’s die veel op elkaar lijken naast elkaar zetten om een beslissing te maken.

Een foto in een album plaatsen kan door op één van de album-icoontjes onderin te drukken. Hiervoor kun nieuwe albums aanmaken, of je bestaande albums gebruiken. In de praktijk werkt het sorteren van de foto’s erg prettig. Je gaat zo door je collectie heen. Er is helaas nog geen ondersteuning voor sd-kaartjes, maar dat komt later nog.

Slidebox downloaden

Slidebox is gratis via onderstaande link te downloaden. Op dit moment zijn alle features van de app gratis, maar mogelijk komen in de toekomst wel features waar je voor moet betalen. De app weegt 2,8MB en vraagt om Android 4.1 of hoger voor de installatie.

Download Slidebox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu