De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

SlideLock: krijg het lockscreen van de iPhone op je Android

Redactie
10 maart 2014, 16:51
2 min leestijd
SlideLock: krijg het lockscreen van de iPhone op je Android
slidelock

Het fijne aan Android is dat je vrijwel alles naar eigen wens aan kunt passen, zo ook de interface van je smartphone of tablet. SlideLock is hier een uitstekend voorbeeld van: het is flink geïnspireerd op het lockscreen van iOS en daarmee ook de iPhone, maar dan speciaal voor Android-apparaten. En hoewel ik enorm fan ben van het noficiatiesysteem van Android, biedt SlideLock enkele handige features voor degenen die een minimalistisch maar wel zeer praktisch lockscreen willen.

SlideLock krijgt zijn naam het ‘sliden’ om te unlocken, ofwel het vegen om te ontgrendelen. De Android-app activeert het van links naar rechts vegen om de smartphone te ontgrendelen, en het lockscreen is hierop aangepast: een simpele maar zeer mooie interface met alleen de tijd en datum en het woordje ‘unlock’.

Lees verder na de advertentie.

Over SlideLock

Naast de belangrijke lockscreen-informatie toont SlideLock ook jouw laatste notificaties. Deze verschijnen heel fijn onder elkaar, en je kunt ze één voor één of allemaal tegelijkertijd verwijderen. Een notificatie van links naar rechts swipen brengt je naar de betreffende app, andersom verwijdert de melding. Via de instellingen van de app kun je selecteren van welke apps je notificaties op het lockscreen wilt ontvangen en hoe de meldingen op het lockscreen eruit komen te zien.

SlideLock-featured

Verder kunnen gebruikers instellen of de gele inhoud van een notificatie wordt getoond (zoals de inhoud van een sms’je), of dat er specifieke onderdelen van een bericht worden geblokkeerd. Denk bijvoorbeeld aan de titel van een e-mail. Andere features, zoals het automatisch activeren van het scherm als een nieuwe notificatie wordt ontvangen, zijn ook bij de instellingen van de app te vinden.

SlideLock video

Download

SlideLock is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.1 Jelly Bean en hoger.

Download: SlideLock (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu