De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

SlideScreen voor Android: je homescreen kan nog veel voller

Redactie
20 januari 2010, 11:30
1 min leestijd
SlideScreen voor Android: je homescreen kan nog veel voller
slidescreen android

Het mooie van Android is dat je geen genoegen hoeft te nemen met het standaard homescreen. Ontwikkelaars zoals Larva Labs kunnen zonder beperkingen hun gang gaan om iets te creëren dat nog mooier en overzichtelijker is: SlideScreen.

De aanpak van Larva Labs is bijzonder: ze hebben het totaal anders aangepakt dan je van Android gewend bent. De definitieve versie is inmiddels beschikbaar voor mensen die niet bang zijn voor een beetje ‘informatie overload’. SlideScreen bevat namelijk heel veel informatie, maar voorzien van kleurcodes om het overzichtelijk te maken. Als je dan ook nog bedenkt dat de applicatie zelf lekker vlot draait, is wel duidelijk dat je SlideScreen eens geprobeerd moet hebben. Je kunt Twitter, aandelenkoersen, rss-nieuws (via Google Reader), sms- en e-mailberichten en komende afspraken kwijt op het nieuwe homescreen. Om zoveel mogelijk informatie in beeld te krijgen is gekozen voor een relatief klein lettertype. Op toestellen met een high-res scherm zoals de Motorola Milestone, is dit echter prima te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Heb je liever het standaard homescreen van Android, dan is er nog steeds niets aan de hand: SlideScreen kan ook los functioneren, terwijl het originele homescreen intact blijft.

SlideScreen is in twee varianten in de Android Market te vinden: een gratis variant met advertenties en een betaalde Pro-versie ($6,99).

SlideScreen:

SlideScreen Pro:

Categorie: Productiviteit
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's