De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Slimme foto-app Lumific selecteert en verbetert je kiekjes

Gijs Ettes
7 december 2014, 11:11
1 min leestijd
Slimme foto-app Lumific selecteert en verbetert je kiekjes

Het aanbod foto-apps in Google Play is enorm, maar Lumific onderscheidt zich volgens de makers door jouw beste foto’s te selecteren en ze vervolgens verder te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Swipen door een simpele interface

lumific android app

Lumific wil zich profileren als een slimme foto-assistent en is in staat om automatisch de foto’s die je maakt met je smartphonecamera te ordenen en bewerken. Maak je bijvoorbeeld een reeks van 30 soortgelijke kiekjes, dan wordt de beste foto eruitgehaald. Dit is de foto met de beste compositie, belichting en scherpte. Vervolgens worden foto’s desgewenst bijgesneden, rechtgezet en verbeterd. De resultaten die Lumific hiermee boekt zijn redelijk goed, al is dat deels afhankelijk van de foto’s die jij schiet.

Vanuit de app kun je fotoboeken maken op basis van evenementen en deze met een veegbeweging markeren als favoriet. Op die manier vind je ze snel terug, zodat je met een paar swipes je vakantiefoto’s aan familie kunt laten zien. Slechte foto’s zijn op hun beurt simpel te verbergen. Verder heeft Lumific de mogelijkheid om bewegende gifs en video’s af te spelen en alle media is te delen via onder andere mail, WhatsApp en Facebook.

Lumific downloaden

Lumific is gratis en advertentievrij, al bevindt de app zich op het moment van schrijven nog in de bètafase. Dat betekent dat functies als zoeken (op datum, locatie en scène) en het opslaan van foto’s in de cloud nog niet mogelijk is. Volgens de makers worden deze opties in de nabije toekomst wel toegevoegd. Lumific is 19MB groot, vereist Android 4.1 of nieuwer en te downloaden via de link hieronder.

Download Lumific in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu