De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook brengt Slingshot naar Nederland: alles wat je moet weten

Gijs Ettes
25 juni 2014, 11:35
1 min leestijd
Facebook brengt Slingshot naar Nederland: alles wat je moet weten
slingshot

Facebook heeft zijn Snapchat-concurrent Slingshot een week  na de Amerikaanse release ook in Europa uitgebracht. Met de foto-app kun  je snel afbeeldingen naar andere gebruikers sturen. Slingshot onderscheidt zich van zijn concurrenten door het feit dat je zelf eerst moet antwoorden met een foto, voordat je de foto van een andere gebruiker kunt bekijken. Daarnaast is het mogelijk om filmpjes met een maximale lengte van 15 seconden naar anderen te sturen, door de ‘Shoot’ knop in te houden.

Net als bij concurrenten Snapchat en Taptalk verdwijnen foto’s die je hebt ontvangen en bekeken. Voordat je een kiekje schiet, kun je deze eerst nog bewerken met tekst en tekeningen. Vervolgens ‘Sling’ je je creatie naar één of meerdere gebruikers. Overigens moet je om Slingshot te gebruiken je telefoonnummer koppelen.  De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Slingshot

Facebook is flink aan de weg aan het timmeren op het gebied van chat-apps. Afgelopen februari werd WhatsApp overgenomen voor een recordbedrag van 16 miljard dollar, al is de berichtendienst nog steeds zelfstandig. In 2012 tastte  het bedrijf diep in de buidel om  Instagram over te nemen.

Ook Snapchat stond op de nominatie om overgenomen te worden door Facebook, al sloeg mede-oprichter Evan Spiegel miljardenbedieningen meerdere malen af. Met Slingshot heeft Facebook een app ontwikkeld die opvallend veel wegheeft van Snapchat. Laatstgenoemde heeft dan ook als inspiratiebron gediend voor Slingshot, al is het idee van reageren met een foto om ontvangen berichten te bekijken nieuw.

Slingshot downloaden

De Slingshot Android-app is gratis te downloaden via onderstaande link. De app vereist Android 4.1+ en tenminste 5,2MB aan vrije opslagruimte.

Download Slingshot in Google Play  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu