Slyndris: Tetris-achtige puzzelgame van Radiangames

Gijs Ettes
8 juni 2013, 14:05
1 min leestijd
Slyndris: Tetris-achtige puzzelgame van Radiangames
Slyndris 1

Radiangames heeft vooral een ‘cult following’ onder de spelers van iOS-spellen. Slydris is de eerste game die ze naar Android brengen, waarna nog vier andere titels zullen volgen.

Lees verder na de advertentie.

Slyndris doet direct denken aan Tetris, maar dan wel Tetris met een twist. De rijen met blokken zijn namelijk van links naar rechts te verschuiven, waarbij blokken vallen in gaten waar dat past. Daarbij is het net als in Tetris de bedoeling om volle rijen van links naar rechts te maken. Pas als je een zet hebt gedaan – wat dus neerkomt op het verschuiven van een van de rijen – vallen er weer nieuwe blokken in je scherm om op te ruimen.

Combo’s maken voor highscores

Met combo’s scoor je natuurlijk meer punten, maar die zijn best pittig om te bewerkstelligen. Met hogere scores en combo’s vul je bovendien de zogeheten bomb meter, die je nog meer punten laat scoren. Er zijn ook speciale blokken die verschillende eigenschappen hebben. Denk hierbij aan een magneet of blokje dat andere blokjes verbrijzelt. Slyndris heeft drie modi om mee te stoeien: Infinite Mode, Zen Mode en Survival Mode. Voor 1,49 euro is dat dus best een uitgebreid puzzelpakket.

Download: Slyndris (€ 1,49)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu