Google brengt Smart Reply naar Gmail voor Android

Rick van der Veer
17 mei 2017, 19:27
1 min leestijd
Google brengt Smart Reply naar Gmail voor Android

Google kondigde zojuist Smart Reply voor Gmail aan. De feature werd onthuld tijdens het jaarlijkse Google I/O, de conferentie voor ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Smart Reply in Gmail

Met Smart Reply voor Gmail analyseert kunstmatige intelligentie automatisch wat er in je e-mails staat. Op basis daarvan formuleert de app automatisch een paar antwoorden voor je. Als je een mailtje krijgt waarbij iemand bijvoorbeeld vraagt of je op zaterdag of zondag wil afspreken, maakt de app automatisch drie berichten voor je, waarbij je meteen een dag kunt kiezen. Hierdoor hoef je dus niet zelf een reactie te tikken.

Het systeem werkt onder de motorkap door zinnen in een reeks cijfers te veranderen. Verschillende zinnen, die anders geformuleerd zijn maar dezelfde betekenis hebben, krijgen dan hetzelfde cijfer. Zo kan de app razendsnel antwoorden naar boven halen, zonder écht naar de tekst te hoeven kijken.

Smart Reply Gmail

Smart Reply werd in 2015 al in Googles andere e-mail-app geïntroduceerd, Inbox by Gmail. Die app is er op gericht om zo snel mogelijk door je e-mails heen te werken. Inbox wordt wel vaker gebruikt om nieuwe functies voor Gmail te testen, en Smart Reply is hier een goed voorbeeld van.

Voorlopig werkt Smart Reply alleen voor de Engelstalige versie van Gmail. In de komende weken wordt ook ondersteuning voor het Spaans uitgerold, andere talen volgen later. Wanneer het Nederlands aan de beurt is, is nog onbekend.

Gmail downloaden

Gmail staat op de meeste Android-smartphones voorgeïnstalleerd. Mocht je hem toch nog niet hebben, dan kun je hem via onderstaande link gratis downloaden uit de Play Store.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu