De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze app ontgrendelt je smartphone automatisch via wifi of bluetooth

Redactie
11 maart 2015, 14:25
1 min leestijd
Deze app ontgrendelt je smartphone automatisch via wifi of bluetooth

Smart Unlock is een app die op basis van vertrouwd wifi-netwerk of bluetooth-apparaat je smartphone of tablet automatisch ontgrendelt.

Lees verder na de advertentie.

De Smart Unlock-app is een beetje afgekeken van Android Lollipop, maar daarom niet minder handig. Lang niet iedereen heeft Lollipop, waar je voortaan de mogelijkheid hebt om op basis van gps-locatie of vertrouwd bluetooth-apparaat het toestel te ontgrendelen. Dit betekent dat je niet meer de pincode of het stippenpatroon hoeft in te voeren om je apparaat te ontgrendelen.

Dit kun je met Smart Unlock

Smart Unlock biedt de optie om op basis van locatie, vertrouwd bluetooth-apparaat of wifi-netwerk, of een nfc-tag automatisch de smartphone automatisch te ontgrendelen. Dat is enorm handig als je bijvoorbeeld veel op één locatie werkt. Zo kun je het  wifi-netwerk van je thuis- en werklocatie aan de app toevoegen, waardoor je op deze locaties nooit je smartphone of tablet hoeft te ontgrendelen.

Een andere handige optie van Smart Unlock is de mogelijkheid om het mobiele apparaat te ontgrendelen wanneer deze met een specifiek bluetooth-apparaat is verbonden, zoals een smartwatch  met Android Wear. De periode dat jouw smartphone met een bluetooth-apparaat is verbonden, hoef je ‘m niet te ontgrendelen.

Download Smart Unlock

Smart Unlock is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download  Smart Unlock in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu