De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Smoover: slimme navigatie-app wil files tegengaan

Gijs Ettes
20 november 2014, 14:15
2 min leestijd
Smoover: slimme navigatie-app wil files tegengaan

Smoover is een nieuwe navigatie-app voor Android die als doel heeft files te verminderen en misschien zelfs te voorkomen. Dan moet echter wel iedereen zich houden aan de adviezen die de app geeft.

Lees verder na de advertentie.

Minder files en vertragingen

Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe soepeler de doorstroom

Smoover geeft (gesproken) rijadviezen in geval van grote drukte, zodat je je snelheid en rijgedrag daarop kan aanpassen. Het idee is dat hoe meer mensen de app gebruiken en zich aan de adviezen houden, des te soepeler de doorstroom van verkeer gaat. Adviezen hebben betrekking op onder andere je snelheid, het wisselen van rijstroken, incidenten op de weg en het verwachte ontstaan van files. De tips moeten ervoor zorgen dat de verkeersstroom gelijkmatiger wordt, zodat files minder lang duren en minder vaak voorkomen.

Om de navigatie-app te gebruiken, moet je je eerst aanmelden via de website. Vervolgens kun je je inloggegevens invoeren om de app te starten. Op het moment van schrijven ervaren veel Android-gebruikers problemen met dit laatste, al werkte Smoover bij ondergetekende vlekkeloos. Qua interface ziet het er allemaal niet spetterend uit, maar de app doet zijn werk. De navigatiestem klink streng, maar duidelijk.

Vanuit de app heb je inzicht in de ritten die je hebt gemaakt en kun je automatisch sparen voor punten en gratis kopjes koffie en cadeau’s bij partners van Smoover. Of de app het fileprobleem in Nederland gaat oplossen hangt af van het aantal gebruikers dat zich de komende maanden gaat aanmelden. Bovendien moeten ze zich dan ook houden aan de adviezen die Smoover geeft, al kan bewustwording met betrekking tot je snelheid en afstand tot je voorligger al heel wat helpen, bijvoorbeeld bij het voorkomen van kop-staartbotsingen.

Smoover downloaden

Via de link hieronder kun je de Smoover Android-app downloaden. Deze is gratis, vereist Android 4.0 of nieuwer en tenminste 11MB aan vrije opslagruimte. Ook een dataverbinding is nodig om Smoover te gebruiken.

Download Smoover in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu