De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verzend veilig versleutelde sms-berichten met SMSSecure

Redactie
11 april 2015, 15:11
1 min leestijd
Verzend veilig versleutelde sms-berichten met SMSSecure

SMSSecure is een app die is gebaseerd op TextSecure, de bekende versleutelde berichten-app van Open Whisper Systems. In plaats van online berichten verzendt SMSSecure versleutelde sms’jes vanuit je sms-bundel.

Lees verder na de advertentie.

“In sommige landen is data nog erg duur of heb je geen mogelijkheid om met een mobiel datanetwerk te verbinden. Dan is het handig als je ook beveiligde sms-berichten kunt versturen”, aldus de maker van SMSSecure. De dienst is grotendeels gebaseerd op de opensourcecode van TextSecure, die data gebruikt voor het verzenden van berichten. SMSSecure is juist gericht op de momenten dat je geen mobiele dataverbinding hebt of wilt gebruiken.

Dit kun je met SMSSecure

SMSSecure is een complete vervanging voor je huidige sms-app, waarbij berichten lokaal en versleuteld op je smartphone worden opgeslagen. Alle berichten die via de app worden verzonden, zijn versleuteld middels end-to-end-encryptie. Dit betekent dat een bericht alleen in te zien is voor de ontvanger. De identiteit van de ontvanger kan worden gecontroleerd met een speciale vingerafdruk, die in de derde screenshot te zien is.

De app is voorzien van het Material Design van Lollipop en wachtwoord. Er is geen aanmeldingsproces: je gebruikt logischerwijs je 06-nummer om sms-berichten te versturen. De sms-berichten gaan wel van je bundel af, dus gebruik de app alleen actief als je een grote sms-bundel hebt. Bij veel duurdere mobiele abonnementen krijg je een onbeperkte sms-bundel.

Lees ook ons overzicht met apps om veilig sms berichten te versturen.

Download SMSSecure

SMSSecure is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger. De app is 7,3MB groot.

Download SMSSecure in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu