De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Snake 1997: ouderwets Snake spelen op je Android-telefoon

Redactie
11 augustus 2011, 18:51
1 min leestijd
Snake 1997: ouderwets Snake spelen op je Android-telefoon
Snake 1997: ouderwets Snake spelen op je Android-telefoon

De oudere lezers onder ons zullen vroeger hoogstwaarschijnlijk wel een Nokia-telefoon hebben gehad en hierop Snake hebben gespeeld. Voor sommigen zoals de schrijver van dit artikel is het de reden om die oude Nokia nog niet weg te doen, maar Snake 1997 brengt hier verandering in. De app brengt niet alleen de game Snake naar het Android-platform toe, ook de vertrouwde Nokia 3310 wordt gesimuleerd.

Met Snake 1997 lijkt het inderdaad 1997. De game wordt op exact dezelfde manier bestuurd als vroeger en komt met dezelfde geluiden als het originele Nokia-spel waardoor je je even terug in de tijd waant. De toetsen voelen dan wellicht iets anders aan, maar de werking is hetzelfde, met de toets 2 stuur je de slang omhoog, met 8 ga je naar beneden en naar links en rechts gaat zoals vanouds met 4 en 6. Ook de snelheid (1 tot 9) van de slang is in te stellen zoals op de originele versie.

Lees verder na de advertentie.

De werking van het spel is niet veranderd, maar er zijn wel wat handige extra opties. Zo kun je de game pauzeren wanneer het jou uitkomt door op het Nokia-scherm te tikken en worden je tien beste scores opgeslagen. De game is voor 69 eurocent te downloaden in de Android Market. Je hebt minimaal Android 1.6 nodig om de app te kunnen draaien.

Downloaden via Android Market: Snake 1997 (€0,69)

Tipgever: Jan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu