De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Snake Rewind: officieel vervolg op het bekende spelletje

Wouter Nijsen
14 mei 2015, 12:01
2 min leestijd
Snake Rewind: officieel vervolg op het bekende spelletje

Snake Rewind is het vervolg op het immens populaire Snake-spelletje uit 1997 en vanaf vandaag voor Android beschikbaar. De game  steekt een ouderwets concept in een nieuw jasje.

Lees verder na de advertentie.

Opvolger van Snake

Iedereen is bekend met het spelletje Snake, dat oorspronkelijk in 1997 voor Nokia-telefoons werd uitgebracht. Jaren later verschijnt er een vervolg op dit spelletje in de vorm van Snake Rewind. De game  is afkomstig van de originele bedenker van Snake, Taneli Armento, en is in samenwerking met Rumilus Design ontwikkeld.

Hoewel het spelconcept van Snake Rewind grotendeels gelijk blijft aan zijn voorganger, is het wel in een modern jasje gestoken. Zo heeft het spelletje grafisch een duidelijke upgrade gekregen, wat je vooral merkt aan de nieuwe spelomgevingen en fraaie lichteffecten.

Snake Rewind

Ook nieuw  aan Snake Rewind is dat je de tijd een stukje kunt terugspoelen, waardoor je een botsing met de slang tegen een muur voorkomt. Tijdens het spelen verzamel je nu power-ups, waarmee je speciale krachten inzet om zo een hogere score te behalen.

Snake Rewind bevat tien  verschillende levels, die elk zijn voorzien van een apart thema. Zo speelt één level met donker en licht, ziet de ander eruit alsof je tegen een ouderwetse televisie aankijkt en ga je in weer een ander terug naar de graphics uit 1997.

Toch zijn er ook duidelijke minpunten aan Snake Rewind. Zo kun je de slang op twee manieren besturen (tikken of vegen) en beide methoden  vergen behoorlijk  wat gewenning. Ook de in-app aankopen, waarmee je geld voor het terugspoelen van de tijd en meer power-ups kunt kopen, zijn nogal nadrukkelijk aanwezig.

Snake Rewind voor Android downloaden

Snake Rewind is via onderstaande link gratis te downloaden, maar bevat als gezegd wel diverse in-app aankopen. De prijzen kunnen oplopen tot bijna 30 euro. Voor de installatie heb je 26MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0 of hoger nodig.

Download Snake Rewind in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu