De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handig: Snap verzamelt je favoriete widgets in één menu

Redactie
2 december 2015, 16:45
1 min leestijd
Handig: Snap verzamelt je favoriete widgets in één menu

Er is een handige nieuwe app gespot in Google Play. Snap verzamelt je favoriete widgets in één overzicht in plaats van op je homescreen, waar ze plaats innemen en de accuduur verkorten.

Lees verder na de advertentie.

Widgets zijn een handige feature van Android. Ze vormen snelkoppelingen naar bepaalde apps of features van apps op je homescreen en voorkomen dat je eindeloos moet zoeken naar een app in de app-drawer.

Widgets nemen echter ook veel ruimte in op je homescreen, vertragen het opstarten van je telefoon, nemen RAM  in beslag en vragen  veel van de accu. Snap lost dit op door de widgets onder elkaar in één menu, een zogenoemde widgetdrawer, te plaatsen.

Zo werkt  Snap

De ontwikkelaar van de app, Francisco Barroso, zocht naar eigen zeggen een natuurlijkere manier om widgets in Android te integreren in plaats van ze op het startscherm te plaatsen.  Zo is Snap te openen door de notificatiebalk naar beneden te slepen. Je kunt zelf instellen of dit links, in het midden of rechts dient te gebeuren. Dit voorkomt dat je het notificatieoverzicht in plaats van de widgetdrawer opent.

Verder kun je in Snap zelf selecteren welke widgets je wel of niet wilt zien. In de gratis versie van de app kun je drie widgets instellen, voor 2,24 euro is het mogelijk een ongelimiteerd aantal te selecteren en verdwijnen advertenties. Verder kun je instellen hoe veel kolommen en rijen de widgets moeten innemen in het overzicht, wat handig is bij widgets als e-mail of Google Now.

Snap downloaden in Google Play

Snap is te downloaden in Google Play als je 2,4MB aan vrije opslagruimte hebt en Android 4.1 of hoger draait, en is ideaal als je geen fan bent van meerdere startschermen met verschillende widgets.

Download Snap in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu