Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Snapchat 10-update biedt snellere interface en nieuwe zoekfunctie

Thomas Haenen
27 januari 2017, 10:35
2 min leestijd
Snapchat 10-update biedt snellere interface en nieuwe zoekfunctie

De nieuwste Snapchat-update biedt op het eerste gezicht slechts kleine verbeteringen. Aan de achterkant is de app echter plots een stuk sneller.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat 10-update

Snapchat 10, zoals de nieuwste versie van de berichtendienst heet, is per direct voor iedereen beschikbaar. Deze update zorgt vooral voor wat meer consistentie in het uiterlijk van de app, al zijn er ook enkele significante nieuwe features toegevoegd.

Zo beschikt Snapchat nu over een zoekbalk die prominent in beeld verschijnt als je de app opent. Deze zoekbalk is altijd bovenaan in beeld te vinden en vervangt de zoekknoppen bij Stories en Chat. Tik je op de balk, dan krijg je direct een overzicht van je favoriete contacten in beeld. Vervolgens kun je op zoek naar andere contacten, chatgroepen of specifieke Snapchat Discover-kanalen. Met de universele zoekfunctie hoopt Snapchat de app overzichtelijker te maken.

De Snapchat 10-update trekt daarnaast het uiterlijk van de app wat meer gelijk, met consistentie in de menu’s. Voorheen stond bovenaan het Chat-venster een witte tekst op een blauwe achtergrond, terwijl het Stories-venster paarse tekst op een witte achtergrond had. Nu is bij beide overzichten witte tekst met een gekleurde achtergrond te vinden. Ook op andere gebieden zijn kleine, maar welkome verbeteringen doorgevoerd aan het design.

Tot slot melden veel gebruikers dat de app opeens een stuk vlotter lijkt te lopen. Snapchat had zelfs op de meest krachtige smartphones de neiging regelmatig te haperen. Bij het switchen tussen verschillende gesprekken of het toepassen van een filter liep de app geregeld vast. Dat lijkt met deze update grotendeels verholpen te zijn, al zul je dat vooral merken op een duurder toestel.

Snapchat downloaden

Je kunt Snapchat downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer. De Snapchat 10-update is per direct voor iedereen beschikbaar.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu