De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

4 veranderingen die het nieuwe Snapchat-design met zich meebrengt

Jarno Stinissen
8 juni 2016, 11:55
2 min leestijd
4 veranderingen die het nieuwe Snapchat-design met zich meebrengt

In de nieuwste versie van Snapchat is het design op de schop gegaan. De vernieuwde interface maakt de app een stuk gebruiksvriendelijker, maar geeft adverteerders ook een prominentere rol.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat design

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Snapchat een grote update heeft gekregen.  Het  nogal stugge design was dan ook toe aan een betere inrichting en nieuwe lik verf. Welke veranderingen het nieuwe Snapchat-design met zich meebrengt, lees je hieronder.

1. Nieuwe icoontjes

Wat meteen opvalt in het beginscherm zijn de vernieuwde icoontjes aan de onderkant. Linksonder heb je een blauw chat-icoontje, in het midden een opneemknop met witte rand en rechts drie bolletjes die je naar Snapchat Verhalen brengen. Zo is het voor nieuwe gebruikers een stuk duidelijker waar elke Snapchat-functie verstopt zit.

2. Aangepaste interface biedt meer features

Ook de interface van elke sectie in Snapchat is van een nieuw design voorzien. De kleur van je  persoonlijke chatlijst is veranderd van  groen naar lichtblauw. Door te kiezen voor lichtblauw, wil Snapchat de focus leggen op het chatgedeelte van  zijn  app. Het chat-icoontje en de chatsectie waren voor deze update namelijk al lichtblauw gekleurd. Daarnaast stuurt Snapchat je door naar de chatsectie als je twee keer op het chat-icoontje linksonder drukt.

3. Meer aandacht voor adverteerders op Snapchat Verhalen

In Snapchat Verhalen is er in de nieuwste versie meer ruimte vrijgemaakt voor adverteerders. Waar eerst alleen logo’s te zien waren bovenin je scherm, beschikken deze nu over voldoende ruimte om de titel en foto te tonen van een uitgelicht artikel. Ook vind je onder de verhalen van jouw vrienden  een extra groot uitgelicht artikel terug.

4. Snapchat Discover is een stuk duidelijker

Dat adverteerders meer ruimte krijgen om hun artikelen te promoten, is ook terug te zien in Snapchat Discover. Door het nieuwe ontwerp  wordt er meer visuele context getoond in de artikelen die adverteerders promoten. Hierdoor is het makkelijker voor jou om te beslissen of het de moeite waard is om een bepaald kanaal te bekijken in de chatdienst. Wil je niets missen van een kanaal, swipe dan naar boven om je op een dienst  te abonneren. De content van je geabonneerde kanalen  vind je onder de verhalen van je vrienden.

Alhoewel de nieuwe icoontjes en verbeterde interface erg welkom zijn, is het overduidelijk dat het nieuwe Snapchat-design vooral een zegen is voor adverteerders. Door de prominentere rol moet er meer aan reclame-inkomsten worden verdiend. De opbrengsten vallen tot nu toe namelijk erg tegen. Het zou voor gebruikers beter zijn als de ontwikkelaars aan de slag gaan met het intensieve accuverbruik en de vaak haperende (video)beelden.

Snapchat downloaden

De nieuwe versie van Snapchat is nu te downloaden via onderstaande link. De grootte en vereiste versie verschillen per Android-toestel.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu