Snapchat Discover: dit moet je allemaal weten

De Snapchat-app is van een nieuwe functie voorzien die je nieuws laat ontdekken van onder meer National Geographic, Vice, CNN, Cosmopolitan en Comedy Central. De verhalen zijn samengesteld door journalisten, uitgevers en de redactie van Snapchat.

Snapchat Discover

Snapchat noemt de nieuwe functie, die als pagina is toegevoegd aan de app, Discover. De pagina is altijd ingeschakeld en wordt dagelijks ververst om nieuws en advertenties te tonen. Op die manier moet Snapchat Discover ook geld op gaan leveren voor Snapchat, dat voorheen nog geen echt verdienmodel had. Niettemin  wordt de waarde van de app geschat op zo’n 10 miljard dollar.

Zelf zegt Snapchat in een blogpost over de functie dat deze “full-screen foto’s en video’s bevat, gecombineerd met een fantastische lay-out en prachtige advertenties.”  Video’s en nieuwsartikelen in Snapchat Discover zijn inderdaad voorzien van een herhalende video of bewegende afbeelding die snel toont waar het desbetreffende bericht over gaat. Met een swipe omhoog  kun je het volledige bericht lezen of de video bekijken.

Snapchat is populair geworden door het feit dat verstuurde foto’s en video’s na verloop van tijd of na het bekijken automatisch verdwijnen. Later werden ook Mijn Verhaal en de optie om videogesprekken te voeren toegevoegd. Hieronder kun je de laatste versie van Snapchat, mét de Discover-functie, downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.