Faceswap met opgeslagen foto’s in de Snapchat-update

Jarno Stinissen
22 april 2016, 13:44
1 min leestijd
Faceswap met opgeslagen foto’s in de Snapchat-update

In de nieuwe versie van Snapchat kun je een faceswap uitvoeren met een van je opgeslagen foto’s. Zo heb je ook als je alleen bent genoeg hoofden om mee te ruilen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat faceswap

Snapchat beschikt al langer over een faceswap-functie, maar tot nu toe moest je altijd met twee mensen voor de frontcamera van je Android staan. Door de nieuwe faceswap-feature is dit niet meer nodig. Voortaan kun je een hoofd pakken uit je eigen opgeslagen afbeeldingen. De oude faceswap-functie om live van gezichten te wisselen is echter onveranderd gebleven. Hieronder laten we zien hoe de functie werkt.

  1. Open Snapchat en selecteer de frontcamera;
  2. Tik je op je gezicht en houd even ingedrukt;
  3. Scroll in de lijst met filters helemaal naar rechts voor de nieuwe faceswap-knop;
  4. Snapchat heeft automatisch naar gezichten uit je opgeslagen afbeeldingen gezocht. Kies er eentje uit om hem op je gezicht te plakken. Druk op de knop om een snap-foto te maken, of  houd de knop iets langer vast om een video te maken.

De  faceswap-functie is de zoveelste nieuwe feature die Snapchat toevoegt aan haar app. Zo is er sinds vorige week de mogelijkheid om 3D Stickers toe te voegen. De stickers kun je plakken in een video, waarna ze blijven hangen op het object waar je de sticker geplaatst hebt.

Snapchat downloaden

De nieuwe versie van Snapchat wordt geleidelijk aan uitgerold, maar is via deze link als apk-bestand te downloaden. De verwachting is dat nieuwe versie binnenkort via Google Play wordt uitgerold.

Download Snapchat  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu