Ongemerkt Snapchat-foto’s opslaan met SnapMod

Gijs Ettes
27 januari 2015, 12:47
2 min leestijd
Ongemerkt Snapchat-foto’s opslaan met SnapMod

De populariteit van Snapchat is grotendeels te danken aan het feit dat verstuurde foto’s en video’s na verloop van tijd weer verdwijnen. SnapMod steekt daar een stokje voor.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-foto’s opslaan

Snapchat-foto's opslaan

Deze aangepaste versie van Snapchat maakt het namelijk mogelijk om ontvangen foto’s en video’s te bewaren, zonder dat je gesprekspartner daarvan een bericht ontvangt. Normaal gesproken gebeurt dat wel als je een screenshot maakt in de reguliere versie van Snapchat.

Wanneer je een foto bekijken en op delen drukt, dan verschijnt na installatie van SnapMod de optie om het desbetreffende bestand te bewaren. Je kunt foto’s en video’s eventueel nog bijsnijden en verkleinen, voordat ze in de galerij worden opgeslagen. Tevens geeft SnapMod je de optie om bestanden te bewaren in aparte (sub)mappen. Een andere handige functie is dat je in de app kunt instellen hoe lang je een Snap precies kunt bekijken.

SnapMod downloaden

SnapMod is geïnspireerd op gelijksoortige apps als Keepchat en Snapshare (afkomstig van dezelfde ontwikkelaar), met het verschil dat hij werkt op elk toestel dat is voorzien van Android 4.0 of nieuwer. Je hebt dus geen geroot toestel nodig om Snaps te bewaren.

Overigens is SnapMod enkel buiten Google Play om te downloaden en wel via deze link  (op eigen risico!). Meer informatie over de applicatie vind je in dit topic op XDA dat de ontwikkelaar van SnapMod is gestart.

Disclaimer

Onofficiële apps brengen veiligheidsrisico’s met zich mee

De kans is overigens groot dat Snapchat op korte termijn het gebruik van SnapMod onmogelijk gaat maken, aangezien de functionaliteit van de gemodificeerde app natuurlijk niet strookt met het idee achter Snapchat. Al eerder gaf Snapchat aan alle apps van derde partijen te blokkeren, gezien de grote veiligheidsrisico’s die deze voor gebruikers met zich meebrengen. Bovendien wil het bedrijf niet dat derden gebruikmaken van hun dienst.

En dan was er in januari vorig jaar nog het grote lek dat ervoor zorgde dat gebruikersgegevens en foto’s van miljoenen Snapchat-gebruikers op straat kwamen te liggen. Afgelopen oktober was het weer raak en verscheen op 4chan een (doorzoekbare!) database met daarin 13GB aan ‘verwijderde’ Snaps. We raden je dan ook aan op te passen met het gebruik van onofficiële apps als SnapMod.

Het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu