De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Snapchat gaat games maken en jouw Tinder-profiel opfleuren

Michel van 't Klaphek
5 april 2019, 9:16
2 min leestijd
Snapchat gaat games maken en jouw Tinder-profiel opfleuren

Snapchat is qua populariteit ingehaald door Instagram, en dus moet het roer om. De chat-app gaat samenwerken met andere apps zoals Tinder en brengt exclusieve games uit.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat in 2019: 4 nieuwe functies

Tijdens een persconferentie deed Snapchat haar plannen voor 2019 uit de doeken. Het bedrijf wil meer worden dan alleen een ‘chat-app’ en heeft daarvoor vier troeven in petto.

1. Snapchat games

Tijdens een persconferentie deed Snapchat haar plannen voor 2019 uit de doeken. De belangrijkste aankondiging is Snap Games. Hiermee kun je exclusieve spelletjes binnen de chat-app spelen.

De eerste titel is Bitmoji Party, een titel die duidelijk is geïnspireerd op Mario Party, een klassieker. De spelletjes zijn exclusief via Snapchat speelbaar. Voortaan vind je een knop in de vorm van een raket binnen de app, waarmee je direct een game met vrienden kunt spelen.

In eerste instantie kun je met zes games aan de slag, waaronder natuurlijk een battle royale-spel. In de toekomst komen hier meer titels bij. Snapchat benadrukt dat deze exclusief via de chat-app speelbaar zijn, om zo de kwaliteit te waarborgen.

2. Stories op Tinder

De tweede grote aankondiging is Snap Kit. Hiermee kunnen ontwikkelaars de Stories-functie in hun eigen app gebruiken, en de primeur is voorbehouden aan Tinder. De digitale cupido-app maakt het mogelijk om je verhalen direct door te plaatsen naar je profiel, zodat potentiële matches een beter beeld van jou krijgen.

Wanneer je voortaan een Story in Snapchat aanmaakt, zie je een speciale knop waarmee je de foto of video kunt doorplaatsen naar Tinder. Ze worden dus niet standaard aan je datingprofiel toegevoegd.

Snapchat Fitbit

3. Fitbit

Ook kunnen mensen met een Fitbit voortaan hun eigen Bitmoji als wijzerplaat gebruiken. Zodra je een Bitmoji hebt aangemaakt en een Snapchat-account hebt, ga je naar de Fitbit-app op je telefoon. Daarna tik je op ‘Wijzerplaten’ en ‘Alle klokken’. Zoek vervolgens op ‘Bitmoji’ in het zoekveld en als het goed is staat daar jouw digitale avatar.

4. Slimmere camera

Tot slot is de camera voortaan slimmer. De lenzen houden namelijk rekening met waar je momenteel naar kijkt. Als je bijvoorbeeld een wiskundige vergelijking filmt, gaat Snapchat op zoek naar de oplossing als je het scherm even ingedrukt houdt. Ook kun je bijvoorbeeld direct kijken waar de schoenen die je op een billboard ziet te koop zijn.

→ Download Bitmoji in de Play Store (gratis)

→ Download Snapchat in de Play Store (gratis)

Geen fan van Snapchat?

Snapchat is niet meer zo populair als het is geweest. Tegenwoordig zijn Instagram en TikTok de apps van het moment. Ben je even helemaal klaar met al die social media? Check dan onze gids om je smartphone te gebruiken voor een productiever leven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu