De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Snapchat Geostickers geeft je unieke stickers op basis van je locatie

Lars Paymans
3 augustus 2016, 9:17
2 min leestijd
Snapchat Geostickers geeft je unieke stickers op basis van je locatie

Snapchat breidt de manieren uit waarop je jouw foto’s kunt versieren. Met de gloednieuwe Snapchat Geostickers kun je op basis van je locatie unieke figuurtjes aan je Snaps toevoegen. Hier lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Geostickers, dit moet je weten

De Snapchat Geostickers hebben wel iets weg van de Geofilters, die ook afhankelijk van je locatie opduiken. In tegenstelling tot deze filters laten de stickers niet specifiek de naam van de stad of streek zien, maar zijn het eerder figuurtjes en tekeningen die betrekking hebben op populaire plekken of lokale trends.

snapchat geostickers

Zo zie je in San Francisco een speciale hipster-sticker en een depressief poppetje die de hoge huurprijzen niet meer ziet zitten. Net zoals bij de andere stickers en emoji kun je deze Snapchat Geostickers handmatig over je foto bewegen en het formaat wijzigen. Wel zo handig, en het zorgt er in tegenstelling tot de Geofilters voor dat ze niet zo snel in de weg zitten.

Voorlopig zijn deze nieuwe stickers beschikbaar in tien grote steden, waaronder Londen, Parijs, New York en Los Angeles. Geen Nederlandse steden dus, en omdat het hier om unieke stickers gaat die ook echt te maken hebben met specifieke locaties zal het nog wel even duren voordat er meer steden aan toegevoegd worden. Amsterdam lijkt in ieder geval de meest logische kandidaat om als eerste Nederlandse stad deze Geostickers te gaan ondersteunen.

De strijd met Instagram Stories

Met de komst van Snapchats Geostickers onderscheidt de dienst zich van Instagram, die gisteren de opvallend Snapchat-achtige Instagram Stories onthulde. De functie laat je foto’s en video’s delen die automatisch na 24 uur verdwijnen, in een nieuwe omgeving van Instagram die je moet aanmoedigen om vaker een kiekje te delen via de dienst. Deze Stories zijn de zoveelste poging van Facebook om het immense publiek dat momenteel bij Snapchat zit weg te trekken.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

-> Download Snapchat in de Google Play Store (gratis)

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu