Snapchat introduceert groepchats en laat je zelf stickers maken

Lars Paymans
13 december 2016, 17:31
1 min leestijd
Snapchat introduceert groepchats en laat je zelf stickers maken

Vanaf vandaag kun je met maximaal 16 mensen tegelijk een groepsgesprek aangaan. Hoe deze nieuwe Snapchat Groepchat precies werkt, lees je hier.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat groepchat nu beschikbaar, zo werkt het

In Snapchat kon je naast het versturen van selfies met gekke maskers ook privegesprekken aangaan. Vanaf nu is daar met de komst van de Snapchat groepchat functie een extra optie bijgekomen. Zodra je mensen uitgenodigd hebt voor een groep, kun je de chat een naam geven en precies zien welke mensen er in aanwezig zijn.

Snapchat groepchat

Zoals je inmiddels wel van Snapchat gewend bent, verdwijnen de schatberichten en gedeelde Snaps automatisch na 24 uur. Ook in een groepsgesprek kun je deze Snaps maximaal een keer opnieuw afspelen. Naast het toevoegen van groepsgesprekken, introduceert Snapchat vandaag ook nog een paar andere handige nieuwe functies. Zo kun je nu je eigen stickers bewerken en maken, door ze uit een foto te knippen. Vervolgens kun je de zelfgemaakte sticker nog versieren door er met het kwastje een snorretje of iets anders op te tekenen.

De Snapchat-update komt in de loop van de dag geleidelijk beschikbaar. Zoals altijd kun je de app updaten via de Google Play Store. In het boogbericht van Snapchat waarin de nieuwe functies worden aangekondigd is duidelijk te lezen dat dit de laatste grote update van 2016 is voor de berichtendienst.

We zijn dan ook vooral benieuwd of grote concurrent Instagram nog voor het einde van het jaar met een soortgelijke functie komt. Het foto-netwerk is namelijk al maanden druk bezig om Snapchat bij te benen, onder meer door zelfverwijderende berichten en een livestream-functie.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

> Download Snapchat in de Google Play Store (gratis)

Bron: Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu