Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Snapchat belooft beterschap en gaat lek in Android- en iOS-app dichten

Gijs Ettes
3 januari 2014, 11:56
1 min leestijd
Snapchat belooft beterschap en gaat lek in Android- en iOS-app dichten
Snapchat lek

Begin deze week verscheen een lijst met gegevens van ruim 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers op de site SnapchatDB.info. Die uitgelekte gegevens zijn nog steeds te downloaden als een SQL- en CSV-dump met de telefoonnummers en gebruikersnamen van miljoenen gebruikers, maar Snapchat heeft beterschap beloofd. Het Snapchat lek, waardoor het met de functie “Find Friends” mogelijk is in korte tijd een database met gebruikersnamen en telefoonnummers aan te leggen, wordt in een aankomende update gedicht.

Snapchat werd al in augustus 2013 op de hoogte gesteld van het lek in de chat-app, maar blijkbaar moest er een groep hackers aan te pas komen om hier ook daadwerkelijk wat aan te doen. Snapchat geeft dit toe in een blogpost op de officiële website, maar biedt vreemd genoeg geen excuses aan de miljoenen gedupeerde gebruikers. Wel is er een e-mailadres geopend (security@snapchat.com) waar gebruikers naartoe kunnen mailen als zij zwakke punten in de app tegenkomen.

Lees verder na de advertentie.

Ondanks het Snapchat lek zijn er geen Snaps op straat komen te liggen, zo geven de ontwikkelaars van de app aan. De populaire chat-app werd op 28 december voor het laatst bijgewerkt en zal dus op korte termijn wederom worden geüpdatet.

Met de Snapchat-app is het mogelijk tijdelijke berichten naar andere gebruikers te sturen. Daarbij kun je zelf instellen hoeveel seconden het bericht zichtbaar is bij de ander. Om de zogenoemde Snap ook daadwerkelijk te bekijken, moet je een vinger op het scherm houden.

→ Lees meer over de Snapchat Android-app en bekijk handige tips!

Lees meer over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu