De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Handig: Snapchat voor Android krijgt databesparende modus

Wouter Nijsen
11 augustus 2015, 10:55
1 min leestijd
Handig: Snapchat voor Android krijgt databesparende modus

De Android-versie  van Snapchat is van een flinke  update voorzien. De  app heeft nu  een databesparende reismodus en nieuwe mogelijkheden voor emoji.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat reismodus

De Snapchat-app voor Android heeft een databesparende reisstand  gekregen, waarmee het dataverbruik van de app kan worden teruggebracht. De app verbruikt namelijk  veel data wanneer je niet over een wifi-verbinding beschikt. Dat is vooral lastig als  je een kleine databundel hebt  of je in het buitenland bevindt.

Snapchat data

Een fijne toevoeging, want sinds de invoering van Snapchat Discover bleek de app veel meer data te verbruiken. Met Snapchat Discover kan nieuws worden ontdekt van verschillende media. Doordat de sectie van de app constant werd ververst, werden er op de achtergrond honderden MB`s opgeslokt. De nieuwe functie brengt daar verandering in en is in de instellingen te vinden onder `Aanvullende services`. Hierdoor worden snaps, verhalen en Discovery-content niet meer automatisch ingeladen, tenzij de gebruiker er op tikt.

Ook brengt de update nieuwe opties voor emoji. Vanaf nu is het mogelijk om een onbeperkt aantal emoji op snaps te plaatsen. Dat kan door op het nieuwe icoontje bovenin de app te drukken. Door op het oog-pictogram  te tikken, krijg je te zien wie jouw snap  heeft bekeken.

Download de Snapchat-update

De nieuwste versie van Snapchat is via de link hieronder te downloaden. De app is 19MB groot en werkt op apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download Snapchat  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's